close auto

Surf Advertentievrij op Problemcar.nl!

Geen afleiding meer, alleen de antwoorden die je zoekt. Word VIP en geniet van een volledig advertentievrije ervaring.

Word VIP voor slechts €1,99 per maand!

Word vip

SEAT Leon 2018: Krakend panoramadak.

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Motorcode: CJS, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 132

Drie jaar geleden kocht ik een Seat Leon ST uit 2018. Het eerste jaar was er geen geluid afkomstig van het panoramadak (ik lette daar speciaal op, omdat ik over dit probleem gelezen had in fora voordat ik de auto kocht). Na een jaar begon het met af een toe een kraakje als het warm was en de auto bijvoorbeeld over een verkeersdrempel reed. De dealer vertelde dat dit na een onderhoudsbeurt waarbij het panoramadak toch gereinigd en gesmeerd moest worden, waarschijnlijk wel opgelost zou zijn. Helaas, het werd niet minder en is inmiddels fors toegenomen. Zelfs na herhaaldelijk reinigen en smeren. Van alles geprobeerd inmiddels (ook via dealer), maar vooralsnog helpt helemaal niets.

Het kraakt enkel wanneer de auto over een (licht) hobbelige weg rijdt, bij volledig gesloten stand van het dak en bij buitentemperaturen van meer dan ca. 10C.

Geplaatst door

DutchComp (55)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

ik denk dat dat er niet uit gaat dan wordt het een nieuw dak heb ze al veel vervangen zien worden.
groetjes jan

jan T 135
badge vip badge

2 maanden

Hoi Jan, ik weiger te geloven dat kleine kraak geluidjes onder deze specifieke omstandigheden enkel opgelost kunnen worden door het volledige panoramadak te vervangen. Voor de garage wel de meest winstgevende oplossing uiteraard, maar er moet vast een eenvoudigere zijn. Er zijn heel veel mensen met deze klacht. Als de enige oplossing vervangen is, dan zou het dus een fabrieks-/designfout zijn.

DutchComp 55

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.