Seat Leon: Lampje ABs en airbag branden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Beste,

ik heb een seat leon, 1.9 tdi, 110 pk, bouwjaar 2002, motorcode ASV met volgend probleem:
Sinds vorige week brandt het lampje van mijn ABS voortdurend, na het inschakelen van het contact gaat dit niet meer uit. Ik heb reeds wat info opgezocht op dit en andere forums, maar ik geraak er niet echt uit. Volgende zaken heb ik reeds gedaan: wielsensoren nagemeten (geven allemaal ongeveer 1050 ohm, dus in orde volgens mij), bedrading van deze sensoren nagekeken op breuken tot waar ze het koetswerk binnen gaan, stekker abs pomp gecontroleerd op corrosie ed, zekeringen op accu vervangen en ook alle gewone zekeringen nagekeken... Ik wou de abs-regelaar van de pomp halen om eventueel deze na te kijken, maar de pomp is zo gemonteerd dat deze eruit gehaald moet worden vooraleer je aan het "elektrische" gedeelte kan. De auto is wel nog niet uitgelezen (kennen jullie misschien iemand omgeving Turnhout, België die dit voor een redelijke prijs kan doen?).

Maar nu brandt sinds vandaag ook het lampje van de airbag na inschakelen van het contact en blijft ook branden!? Kan dit toeval zijn of is er misschien toch een link tussen beide die ik over het hoofd zie.

Alvast bedankt voor jullie hulp!
grtz Yves

yvese

Geplaatst door yvese (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

eddyarc (0), 9 jaar geleden

lampje airbag heeft hier niets mee te maken denk ik zou toch maar eens laten uitlezen.

Audidriver73 (0) PRO, 9 jaar geleden

Eerst laten uitlezen, en zekeringen boven op accu controleren op oxidatie.

yvese (0), 9 jaar geleden

Ondertussen is dit probleem opgelost geraakt! Alhoewel de 4 ABS-sensoren met de multimeter een gelijkaardige waarde gaven, bleek eentje toch stuk te zijn na uitlezen met vagcom. Na deze vervangen te hebben werkte alles weer prima. Airbag lampje brandde omdat dit bij op dezelfde zekering zit, deze had ik eruit genomen om te controleren.

Audidriver73 (0) PRO, 9 jaar geleden

Mooi dat opgelost is, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.