Seat Toledo: Lampje oliedruk licht op

Bouwjaar: 2001

Zoals de titel al zegt licht dus het lampje van de olie op telkens ik de auto start(toledo TDI 110pk). Terwijl het bij het inschakelen van het contact rood brand(als alle lampjes branden), wordt het na het starten geel en 1 keer klinkt dan het geluidsignaal.Er is echter toch genoeg olie aanwezig... Hierover vind ik niets in het instruktieboekje, daar staat alleen beschreven dat bij een te lage oliedruk het signaal 3X gaat en het lampje gaat branden, en over de 1500rpm het geluidsignaal terug 3X gaat(en ik veronderstel dat het dan wel rood op licht).Wie weet wat dit betekent en hoe los ik het op?

Wiezeke

Geplaatst door Wiezeke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rik9817 (0), 18 jaar geleden

Het zou kunnen dat de oliedruksensor de verkeerde waarde doorgeeft, maar als de olie op peil is zal het niet veel kwaad kunnen behalve als de oliepomp kapot zou zijn, maar dat is onwaarschijnlijk, echter bij twijfel de druk laten meten in de garage.

Wiezeke (0), 18 jaar geleden

Het is opgelost, stomweg de motorkap even geopend en weer gesloten, en het lampje is uit!! Had op een ander forum(tdiclub.nl) de tip gekregen, omdat hij daarmee reset, de schakelaar zit blijkbaar onder de motorkap. Dat wist ik dus niet dat het zo werkte, alweer wat bijgeleerd! Toch bedankt voor de reaktie Rik!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.