Seat Ibiza: Lekkage

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds enkele dagen bij stevige regenval last van regenwater dat bij de passagiersstoel terecht komt.
Dacht aan lekkage via de voorruit maar dit is niet het geval. lijkt ergens tussen de voorruit en deur binnen te komen. Rubbers van de deur zijn in orde. Nog creatieve suggesties?

rkoenan

Geplaatst door rkoenan (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Santa (0), 16 jaar geleden

Nou, om te beginnen de tuinslang er eerst maar eens op zetten en iemand aan de binnenkant laten kijken waar het gaat lekken.....??

Zonnedakje?? Antenne??

Ergens tussen voorruit en deur??

Geef wat meer info anders blijft het zo vrijblijvend gissen.

widojo (0), 16 jaar geleden

Wij zitten met hetzelfde probleem, ook een Ibiza uit 94.

Het water komt bij ons via de luchtinlaat onder de motorkap binnen en loopt achter het handschoenen kastje er weer uit. Op dit laagste punt zit een connector en wanneer je dit losmaakt kun je een grote weerstand verwijderen en dit is het punt waar het water eruit komt. Omdat het water dan op de afdekplaat onder het kastje terecht komt en iets naar rechts afloopt lijkt het net alsof het water bij de kabeldoorvoer en het scharnier van de deur vandaan komt. Vervolgens loopt het dan aan de zijkant naar beneden.

De luchtinlaat onder de motorkop heeft een vrij hoge opstaande rand dus heb ik niet het idee dat dat deze lekbak volledig volloopt en voor overstroming zorgt (althans met de tuinslang gebeurde dit niet). Ik heb wel gezien dat er water aan de onderkant van de afdekplaatzit en dan vervolgens in de luchtinlaat druppelt. Om dit te verhelpen het ik aan de onderkant een strip geplakt.
Helaas is deze oplossing niet afdoende al komt er wel veel minder water naar binnen.

Ik ben benieuwd of iemand de exacte oorzaak en oplossing weet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.