Seat Leon: Leon 1.4 loopt stationair niet rommelig

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

hallo,

wegens een vuile egr klep heb ik het gaskleppenhuis schoon gemaakt. nadat ik dit had gedaan starte ik hem en het leek wel alsof hij op 3 cilinders gaat lopen bij stationair toerental. als ik op de weg gewoon rij dan is er niks aan de hand. alleen wanneer ik stil sta heeft hij een hoog stationair toerental( +- 1200 owm/min) als ik dan het gaspedaal aan tik, schokt de auto en valt eerst het toetental weg tot ong. 600 omw/min. weet iemand dit op te lossen. en hoe moet ik mijn gasklep in de basisstand zetten?

groetjes

e.vosman

Geplaatst door e.vosman (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

de gasklep moet met de testkast in de bassisstand gezet worden.

groetjes jan.

e.vosman (0), 13 jaar geleden

nu ik mijn gasklep in de basisstand heb laten zetten, loopt de motor nog heel erg slecht. het toerental valt weg en het lijkt alsof hij op 3 poten loopt. boegies zijn vervangen. en zelfs de temperatuur meter die bij de carterventilatie is schoon gemaakt( zat vol met sludge) heeft iemand een idee dit op te lossen?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

is er geen bobine kapot dan?? die gaan nog wel eens kapot
verder alles goed aangesloten?

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

wegens een vuile egr klep heb ik het gaskleppenhuis schoon gemaakt



Als de egr klep vuil is dan is dat vuil in je egr niet weg door je gasklep schoon te maken.
Als ik mag gokken dan denk ik dat je egr klep stuk is.(blijft open staan).

e.vosman (0), 13 jaar geleden

Egr klep bleef inderdaad open staan. na deze te hebben vervangen loopt de motor nog steeds heel slecht. als ik constant gas geef, dan valt ook het toerental terug en blijft een beetje heen en weer dompelen.. kan dit zijn door mijn gaskleppenhuis? heb de auto ook nog een keer uitgelezen, maar er zit geen storingscode meer in. alles is goed aangesloten. heb ook de bougie kabels 1 voor 1 eraf getrokken om te kijken of ze vonken en ja die vonken allemaal. compressietest is ook uitgevoerd om te kijken of alle cilinders wel lekvrij waren.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Nu moet je eerst de egr klep en de gasklep weer opnieuw inleren met de testkast en dan verder kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.