Seat Leon: Mijn auto valt vanzelf uit als ik aan het rijden ben??

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo ,
i
k heb een seat leon tdi uit 2001 en sinds kort valt mijn motor uit et niets stil terwijl ik aan het rijden ben, als ik hem dan wil starten lukt het niet en moet ik 5 min wachten voor ik em weer aankrijg, et gebeurt mij zelfs op de snelweg bij 100km per uur, af en toe gaat er ook een olielampje branden als ie dan uitvalt.. maar gaat dan weer heel snel uit..Kan iemand me mischien verder helpen? een kennis vertelde mij dat et aan de dieselfilter kan liggen maar die heb ik 10000 km gelede vervangen??

groeten bracus

bracus

Geplaatst door bracus (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alexander242 (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan meerdere dingen waardoor ie uit valt. Meest voorkomende is voedingsrelais 109 die achter je zekeringskast zit. Moet je die grote onderkap waar je lichtschakelaar in zit uitbouwen om erbij te komen. Toerentalsensor is ook ietys wat weleens voor komt, maar mogelijk geeft ie die aan bij uitlezen, dus advies om dat ook eerst te doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.