Seat Cordoba: mijn seat cordoba aventura 1.4 doet helemaal niets meer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

mijn seat cordoba aventura 1998 start niet meer. hij slaat niet aan.
hij doet helemaal niks meer. geen alarm lichten, geen benzine geur, echt helemaal niks. accu is niet leeg.

ik ben nu in spanje en weet niet wat er aan de hand is, wil graag advies over wat er kan zijn, wat ik kan doen en wat er moet gebeuren.
voordat ik naar een garage ga en straks in onnodig hoge kosten gejaagd word.

iemand bekend met dit probleem?

Ronald_Seat

Geplaatst door Ronald_Seat (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

als jij er zeker van bent dat het niet je accu is??? even de acuklemmen losmaken schoonmaken en weer terugzetten,heb je het al geprobeerd met goeie startkabels en een ander voertuig erlangs,heb je je contactsleutel laten vallen ,zit een chip in.als ik op vacantie ga pak ik altijd de reservesleutel die draai ik in een boterhamzakje(waterdicht) en maak hem ergens onder de auto vast met tirerip,voor het geval dat ik de sleutel verlies of bij diefstal of sleutel in 't water heb laten vallen ,dat ik altijd weer naar huis kan.

Ronald_Seat (0), 13 jaar geleden

[quote=robby10030]als jij er zeker van bent dat het niet je accu is??? even de acuklemmen losmaken schoonmaken en weer terugzetten,heb je het al geprobeerd met goeie startkabels en een ander voertuig erlangs,heb je je contactsleutel laten vallen ,zit een chip in.als ik op vacantie ga pak ik altijd de reservesleutel die draai ik in een boterhamzakje(waterdicht) en maak hem ergens onder de auto vast met tirerip,voor het geval dat ik de sleutel verlies of bij diefstal of sleutel in 't water heb laten vallen ,dat ik altijd weer naar huis kan.[/quote]
Bedankt, ik ga dit proberen en zal daarna nog een keer startkabels aanbrengen. als het lukt laat ik het weten.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

jij schrijft ook geen alarmlichten,als je dadelijk startkabels hebt (wel goeie)moet je eens de ene kant op de accu min zetten en de andere kant op de motor ergens,lijkt wel of je geen massa hebt.

tyko (0), 13 jaar geleden

(hoofd)zekeringen controleren.

Ronald_Seat (0), 13 jaar geleden

oke, probleem is opgelost.. we hebben er 5 verschillende startkabels aan gehad voordat ik dit bericht poste en allemaal zonder resultaat.
vandaar dat ik de accu niet als de oorzaak aanschouwde.

bij de garage om de hoek(kwam ik later achter) hadden ze echter toch betere startkabel en hij starte zonder problemen. wel zei hij dat de accu klemmen best schoon konden worden gemaakt en dat daarom kan zijn dat de andere kabels niet werken.

in iedergeval bedankt voor jullie hulp

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi Ronald,

Het komt vaak voor dat mensen auto´s overstarten, met kabels die ooit een keer bij de Boerenbond, of de Halfords, of de Praxis zijn aangeschaft.
Deze lijken allen erg solide door de dikte, maar knip zo´n kabel maar eens door, je staat versteld wat een dun draadje als kern erin zit. Ook de verbinding tussen de kabel en de klemmen zijn erg zwak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.