Seat Cordoba: motor slaat af soms net na starten en vaak tijdens rijde.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

beste heren..

mijn seat cordaba sxe slaat soms als de motor warm is en in start de auto weer af. hij start prima maar zakt dan langzaam weg, net of de toeren te laag komen dat deze niet hoog genoeg blijven..
daarnaast als ik op een bocht afkom of ed. en heb hoge toeren en druk bv de koppeling in slaat de motot ook af. dit gebeurd vrijwel alleen in de 2e versnelling. maar is ook al 1 keer in een andere gebeurd.

ik heb het idee en weet niet of dit kan. dat de toeren niet goed zijn afgesteld. want ook als ik bv de koppeling indruk vallen de toeren terug tot ong 350 en dan over de 1000 en dan een paar keer heen en weer om vervolgens netjes ongeveer 800 te blijven draaien.

dus motor valt uit net na starten..
en motor valt uit net na koppeling intrappen als je bv op een bocht afkomt om terug te schakelen.

en als ik bv 60 rijd in de vier of drie. en ik rem af tot ongeveer 30 en zet dan de auto in de twee is er niks aan de hand.

wie weet hier wat dit is??

bram1983

Geplaatst door bram1983 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Zijn wat verschillende problemen die dit kunnen veroorzaken.
Het kan zijn dat de stationair regelaar vervuild/defect is, maar het kan ook een mengsel probleem zijn.
Loopt de motor hoger in toeren vlak na de koude start of is het toerental dan ook 800?
Gaat er een storingslampje branden?

hwnmuijs (0), 14 jaar geleden

Ik heb onlangs een soortgelijk probleem gehad, maar dan in mindere mate en hij sloeg net niet af.

Ik heb het gasklephuis schoongemaakt en bij de dealer de gasklep laten resetten en opnieuw in de basisstand laten zetten.

Probleem was toen opgelost en tot op heden loopt hij nog steeds goed.

Reinigen van gasklephuis bij voorkeur met een carburateurreiniger. Remmenreiniger kan ook, maar is agressiever voor eventuele rubbertjes.

Grt,
Hans.

bram1983 (0), 14 jaar geleden

antwoord op oldford. bij koude motot draait hij net iets rond de 1000 toeren. daarnaast als hij uitvalt brand het acculampje weet niet of dit komt doordat die uitvalt of omdat de auto dan op contact staat.

hwnmuijs hij slaat ook niet altijd af inderdaad soms valt ie dan terug tot 250-300 toeren. ik zal het eens laten proberen. en de gasklep resetten kan alleen bij de dealer zeker?

alvast bedankt.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de motor afslaat en de koppeling is ingedrukt, dan is het normaal dat het accu-lampje gaat branden.
De motor staat stil, dus de dynamo ook.

Gasklep opnieuw in de basisstand zetten kan bij de dealer of bij de serieuze universeel met de goede apparatuur, b.v. Vag-com.
Zou de gasklep van te voeren wel schoon (laten) maken, anders moet je later dat ding weer in de basisstand laten zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.