Seat Arosa: Motormanagement lampje. Koeling probleem???

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 sdi

Hallo redders in de nood,

Mijn Arosa heeft al last van een knipperend gloeispiraaltje. Eerder was dit altijd op het zelfde punt, dwz als de motor net op bedrijfstemperatuur kwam. Uit laten lezen, geen melding. Nu knippert het vrijwel altijd, maar nog altijd geen melding bij uitlezen. Veel gezocht op internet. Remlichtschakelaar en temperatuurvoeler bij het motorblok bleken zwakke punten. Deze heb ik vervangen. De thermostaat is 1.5 jaar oud. Motor lijkt net niet helemaal op temperatuur te komen. Wijzer stond vroeger precies in het midden, en nu net ervoor. Auto start en rijd perfect (Bij koude start wel een rookwolkje, maar dat mag na 230000 km wel). Verbruikt nauwelijks olie en brandstofverbruik is al 9 jaar stabiel. Alleen dat irritante lampje. Iemand enig iedee wat het kan zijn.

Bedankt alvast

Martin

Ps Als ik van de snelweg afga springt het lampje vaak uit om uit te blijven. Heeft toch iets met de motortemperatuur te maken denk ik.

SwongM

Geplaatst door SwongM (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 15 jaar geleden

als je geen storing hebt bij het uitlezen dan is dat al vreemd dan zal er verdr gezocht moeten worden.

groetjes jan.

SwongM (0), 15 jaar geleden

Niemand enig idee????

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Misschien gloeirelais defect.
Zoals gezegd zullen er testen gedaan moeten worden (meten is weten).
Meten over de gloeiers bij koude toestand en de spanning/massa van relais en bedrading of misschien toch remlichtschakelaar defect,probeer die nog eens nieuw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.