Seat Leon 1.6 16V: Motormanagement storing

Bouwjaar: 2001

Ik heb een Seat Leon op LPG G3 met de volgende foutcode.

17584 P1176 035 Cil.-rij 1,lambdacorr. achter katalysat Regelgrens bereikt sporadisch voorgekomen storing.

De garagehouder geeft aan dat die denk dat de toerental sensor defect is. Is dit een correcte aaname of kunnen het andere zaken zijn?
Aangezien de storing sporadisch voorkomt heeft hij de storing gereset maar na +/- 100 km ging het lampje op het dashboard weer branden.

Geplaatst door

john.wisker (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

toerentalsensor defect????.....hoe komt ie aan deze conclusie.

Hebt je dit bij een dealer laten uitlezen of universeel.Misschien is de katalysator niet meer in orde of mengselregeling wijkt of.Belangrijk is dat je weet of het probleem op gas of benzine of beide het zich voordoet.

Zelf heb ik deze nog niet eerder gehad en sporadisch geeft ie altijd.

Hij moet dus onderzocht worden waardoor ie deze fout aangeeft.

alexander242 0
badge

20 jaar

Alexander bedankt, maar kan ik de storing zelf resetten zodat ik kan controleren of het op LPG of benzine is of beide.
En ik heb dit niet bij een dealer uit laten lezen, maakt dat veel verschil?

john.wisker 0

20 jaar

Resetten nee....uitleeskast voor nodig(ja aacupool los zullen sommige zeggen,maar daar wis tegenwoordig het geheugen niet meer mee uit),kan je dit zelf controleren benzine/gas ....nee lijkt me niet,hoe zo je dat willen doen?

Of het verschil is tussen delaer en universeel is wel moeilijk te zeggen.Er zijn best wel goeie universelen,maar de techniek gaat zo hard vooruit en één werkt het weer zo en de andere moet je naar die waarde kijken.Als universeel is dit in sommige gevallen te hoog gegrepen.

Hij zei dat het aan de toerentalsensor kan liggen,nou dat moet ie me maar eens uitleggen hoe dat precies dan zit want dan kan namelijk niet in dit geval.

Wil je het probleem opgelost hebben dan zal ik hem toch naar een dealer brengen.Die hebben nou eenmaal meer doco en ervaring in deze auto's

groeten

alexander242 0
badge

20 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.