Seat Ibiza: Olie verversen; welke olie?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Hallo,

Bij het peilen van de motorolie kwam ik erachter dat er wel wat bij mocht. Ik heb alleen geen flauw idee welke olie er op dit moment in zit, en kan het ook nergens achterhalen. Kan het kwaad als ik er een ander type olie bij doe? Ik heb toevallig nog wat 10W40 semi-synthetisch staan. Of is het beter om de olie af te tappen en dan nieuwe olie + oliefilter erin te doen? En welke olie kan ik het beste gebruiken? Ik heb in het boekje van mijn auto gekeken maar daar word ik niet echt wijzer van.

Alvast bedankt!

gaheris

Geplaatst door gaheris (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

nee hoor gewoon de 10w40 olie erin het merk maakt niet uit alleen de specificatie is belangrijk maar daar je niet weet wat er in zit ga ik er van uit dat je beter iets dan niets erin kan hebben al moet het geen slaolie zijn natuurlijk.
zo n wagen moet toch elk jaar ververst worden dus dan komt er toch weer nieuw in.

groetjes jan.

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Alsjeblieft, ........


http://www.kroon-oil.com/nl/


S6

gaheris (0), 13 jaar geleden

Bedankt beiden. Ik zal er wat 10W40 bij doen en maandag even alles verversen met 10W40 half-synthetisch. Overigens geeft de site van Kroon Oil 5W30 aan, de site van Unil 15W40 en Castrol 0W30. Waar ze dat nou precies op baseren geen idee. Wanneer gebruik je nou welke olie?

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

hangt van het land af in nederland gebruiken we 10w40.

groetjes jan.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Een 10W40 is prima, controleer gelijk even de carterontluchting voor de winter eraan komt, anders loopt zo de motor de soep in als je pech hebt, is een kwaal bij deze type's

Gr Stefan

gaheris (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de tip Stefan, ik zal er naar kijken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.