Seat Leon: oliepomp

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

hallo

ik heb een seat leon uit 2001 mij olielamp is gaan branden. dacht dat mijn olie op was toen ik ging peilen zat er nog genoeg in toen ben ik gelijk naar een garage gegaan deze zijden dat waarscheinlijk de oliesensor kapot is deze heb ik gelijk laten vervangen en nogsteeds bleef die branden toen hebben ze de olie vervangen en gereinigt met vlush nog steeds blijft de olie lamp branden nu zeggen ze dat me oliepomp kapot is dit is best wel een duure reparatie.
hun zeggen dat dit komt doordat er al 5 jaar dezelfde olie inzit en daar 60000 km mee is gereden. is dat zo? ik heb de auto nog niet zo lang dus heb er nog niet echt naar gekeken. nou ben ik dit gaan navragen en hoor heel veel verschilende verhalen. de meeste zeggen dat dit niet kan dat een oliepomp bijna nooit kapot gaat nou wil ik graag zeker weten of dit zo is. ik had gevraagt of ze de olie druk hebben gemeten toen zij hij ja toen vroeg ik hoeveel baar die was dat wist ie niet meer terwijl die het net had gedaan ik heb hier niet zoon goed gevoel bij kan iemand mij mis helpen?

leon 1.6 16v 2001

Geplaatst door leon 1.6 16v 2001 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Hoor je de motor ratelen tikken tijdens het stationnair draaien of draait tie gewoon netjes?.

leon 1.6 16v 2001 (0), 10 jaar geleden

Voordat de olie filter is vervangen en de olie is doorgespoeld met flush wel daarna liep de moter gewoon weer goed er is toen een stk mee gereden pas na een km of 10 ging de olie lamp weer branden daarna is de auto stil gezet

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

Èèrst oliedruk meten.!!! Geen meter meer rijden! PAs als de oliedruk goed is, dan rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.