Seat Leon: tandloze distributieriem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

als distributieriem niet is gebroken maar nokkenassen draaien niet meer mee wat is er dan aan de hand en is hij nog te repareren? volgens een van de monteurs die hem op kwam halen waren er tanden van de riem???

adri39

Geplaatst door adri39 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Alles is te repareren. Wanneer de nokkenassen niet meer meedraaien heb je 2 kansen: of de tanden van de riem zijn er af of de nokkenassen zijn vast gelopen en dan zijn waarschijnlijk ook plaatselijk de tanden van de riem zijn verdwenen. In beide gevallen kun je rekenen op een heel stel kromme kleppen.

adri39 (0), 10 jaar geleden

o.k dank je dus 110 procent zeker dat de kleppen krom zijn? wat is nu de beste optie;repareren of gehele motor vervangen? kosten?

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

ALs er tanden van de riem zijn getrokken is dat hoogstwaarschijnlijk ter plaatse van het krukasrondsel.
Eerst kijken/ controleren wat de schade is. Dan over de kosten beginnen. Degene die deze motor démonteert weet, doorgaans ook meer over de kostenpost.

adri39 (0), 10 jaar geleden

schade zou dus mee kunnen vallen? het is wel zo dat waneer ik hem in de bv. tweede versnelling zet en hem dan probeer te starten hij wel vooruit gaat? hoe kan ik kijken/controleren wat de eventuele schade is?

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Ad,je moet toch wel een gaatje in je hoofd hebben om de auto nog te gaan starten terwijl je weet dat er geen riem meer om ligt.
Dit veroorzaakt nog meer schade.

Hans4040 (330) PRO, 10 jaar geleden

primera p11, je bent me net voor....

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

Dit is geen gaatje in zijn hoofd, maar gewoon "niet snappen wat er loos is". Kennis ontbreekt. Hoop dat het niet al gebeurd is.

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=moderator]Alles is te repareren. Wanneer de nokkenassen niet meer meedraaien heb je 2 kansen: of de tanden van de riem zijn er af of de nokkenassen zijn vast gelopen en dan zijn waarschijnlijk ook plaatselijk de tanden van de riem zijn verdwenen. In beide gevallen kun je rekenen op een heel stel kromme kleppen.[/quote]
Lezen is meestal een kunst..........

adri39 (0), 10 jaar geleden

heb idd niet veel kennis van zaken maar heb beschermkap van de distributie opzij getrokken en zag gewoon de riem nog zitten en hij maakte, als ik hem probeerde te starten, een raar zacht beetje fluitend geluid.ging er van uit dat de riem er nog gewoon op lag.kan ik een motor van een vw golf met dezelfde motorcode overzetten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.