Seat Leon: overdruk expansievat

Brandstof: Diesel, Motorcode: asv 110pk

Nadat de auto reeds eerder dit pobleem heeft gehad, en de Seat dealer de koppakking heeft vervangen, doet hetzelfde probleem zich na 60.000km weer voor, na behoorlijk aan gereden te hebben, over een afstand van 200km, ging plots weer t lampje branden, en was het tankje weer leeg, dus, tankje bijgevuld, en weer verder gereden, en ja hoor, weer t lampje aan, na 28 km gereden te hebben, ANWB erbij, en druk op systeem gezet, geen lekkage, wel was te zien dat het via de overloop van expansievat er uit was gelopen. Advies, kijk maar weer s naar de koppakking, dus water erbij, en weer terug, ( 200km), en rustig gereden, niet boven de 110 km/u, en tijdens de rit niets aan de hand, thuis gekomen nog rs wat harder gereden, en ja hoor, weer empty, wat zou dit kunnen zijn?

Bij eerste reparatie was koppakking vernieuwd, dop expansievat vernieuwd, sensor in radiateur van vin-aansturing vernieuwd, en de temperatuur komt op de meter niet boven de 90 graden.
Vloerbedekking in auto is droog aan beide zijden bij voeteneinde.

sieberen

Geplaatst door sieberen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik denk inderdaad ook wel de koppakking, de 1.9TDI ASV blok staat er wel bekend om dat deze graag kapot gaan.

sieberen (0), 15 jaar geleden

Probleem opgelost!! Als de garage bij de eerste reparatie gelijk de cilinderkop had laten nakijken, en dus hadden geconstateerd dat de kop krom was, dan had ik nu niet voor de 2 de keer in de garage gestaan. Ik heb de cilinderkop laten nakijken bij Eras Utrecht, in Utrecht, en daar hebben ze de kop geperst, gevlakt, en tapeinden gedraaid, en nu maar hopen dat ze het goed monteren, en ik wat meer geluk met de Seat heb!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.