Seat Leon: Start niet bij warme motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Beste leden,

Ik heb sinds een aantal weken hetvolgende probleem: mijn auto start niet als de motor warm is, ik hoor mijn startmotor draaien, maar motor slaat niet aan.

Dit probleem doet zich voor als de motor tijd heeft gehad om warm te worden na het rijden, dus als ik na een uur rijden de auto afzet en direct weer start is het probleem niet aanwezig.
Laat ik de auto echter 10 minuten staan, dan warmt de motor door, en kan ik niet meer starten. Na ca. 1/2 uurtje wachten is de motor weer voldoende afgekoeld en start de auto probleemloos.

Ik heb in het forum gelezen dat dit eventueel door een 'vapor-lock' zou kunnen komen. Na zoeken heb ik een lekkende brandstofslang gevonden, maar na vervanging van de leiding heeft dit het probleem niet opgelost.

Ik heb in het afgelopen half jaar tweemaal een ander probleem gehad wat hiermee zou kunnen samenhangen. Tijdens het rijden reageert het gaspedaal niet meer in de LPG stand. Schakel ik over naar benzine, dan reageert het pedaal weer wel. Schakel ik daarna over op LPG, dan reageert pedaal wel weer. Ik heb dit probleem tweemaal gehad, zonder enige speciale situatie tijdens het rijden.
Ik heb een mechanisch gaspedaal.

Heeft iemand een idee wat de oplossing voor een of beide problemen zou kunnen zijn?

MarkLee

Geplaatst door MarkLee (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

Is de auto al uit gelezen op storingen?
als er storingen in staan dat je misschien wat wijzer kan worden waar je moet begingen met zoeken

MarkLee (0), 15 jaar geleden

@Tiguan

ca.2 maanden geleden laten uitlezen, geen storingen (naast de 'storingen' aan verstuivers als de LPG installatie aan staat). Toen speelde de problemen ook al af en toe. Ik zal hem opnieuw laten uitlezen, wellicht dat er nu wel wat word gemeld.

MarkLee (0), 15 jaar geleden

Laten uitlezen bij seat garage, maar geen storingen. Kreeg tip mee dat het wel eens aan de temp. sensor zou kunnen liggen. Ik ga deze dus (laten) vervangen.

emellema (0), 15 jaar geleden

Ik heb bij mijn Leon een vergelijkbaar probleem gehad, niet starten na een poos rijden. Stinkt de auto ook enorm naar benzine als je doorstart?
De oplossing was bij mij gasklep + gasklephuis laten reinigen.
Heb nooit meer last gehad.

MarkLee (0), 15 jaar geleden

Probleem opgelost!

Nogmaals computer laten uitlezen bij andere garage. Deze gaf een storing aan in de toerentalsensor. Deze storing was ook aanwezig toen ik de computer liet uitlezen bij de seat garage, maar ze vertelde mij dat dat niet het probleem kon zijn. Toerental sensor laten vervangen, probleem was direct opgelost.
Temp. sensor heb ik niet vervangen.

Overigens is dit al in November opgelost, maar ik post dit nu pas.

Bedankt voor de hulp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.