Seat Alhambra: probleem met vemogen en schakelen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

hallo, we hebben dus een probleem met onze alhambra. Nadat verleden jaar onze automaat is gereviseerd en een paar maanden geleden weer problemen kregen met de opschakelen zijn we aan het zoeken geslagen. Bij het uitlezen gaf de computer aan dat er turbo overdruk zou zijn. De klep vervangen maar probleem was niet opgelost. Vervolgens de sensor vervangen maar het probleem is ook nu niet opgelost. Inmiddels wordt het probleem van vermogen en opschakelen steeds erger, was het voorheen alleen maar de eerste keer s morgen bij starten en vervolgens opnieuw starten en probleem was weg. Nu is het zo dat bij voorbeeld bij afremmen en weer optrekken plotseling het vermogen weg is en hij met eeen slakkegangetje optrekt. We hebben zojuist een nieuwe LMM geplaatst maat dat maakt ook niet uit.
Wie heeft er een oplossing?
mvg romoba

romoba

Geplaatst door romoba (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

Auto rijdend uitlezen... binnen 15 min kan het probleem zijn gevonden.

Gr. paul

romoba (0), 16 jaar geleden

volgens computer is de turbodruk te hoog. Wat nu?

gr romoba

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=romoba]volgens computer is de turbodruk te hoog. Wat nu?[/quote]
Met rijdend uitlezen kom je daar exact achter..... dit soort storingen kunnen divers zijn vandaar al rijdend uitlezen.

Gr. paul

romoba (0), 16 jaar geleden

paul, hebben we inmiddels gedaan en blijft dezelfde foutcode. Welke optie is er nog meer?

SEAT Nederland (0) PRO, 16 jaar geleden

Titel bericht :Probleem met vermogen en schakelen
Reactie op : http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...
Datum plaatsing :

[quote=romoba]hallo, we hebben dus een probleem met onze alhambra. Nadat verleden jaar onze automaat is gereviseerd en een paar maanden geleden weer problemen kregen met de opschakelen zijn we aan het zoeken geslagen. Bij het uitlezen gaf de computer aan dat er turbo overdruk zou zijn. De klep vervangen maar probleem was niet opgelost. Vervolgens de sensor vervangen maar het probleem is ook nu niet opgelost. Inmiddels wordt het probleem van vermogen en opschakelen steeds erger, was het voorheen alleen maar de eerste keer s morgen bij starten en vervolgens opnieuw starten en probleem was weg. Nu is het zo dat bij voorbeeld bij afremmen en weer optrekken plotseling het vermogen weg is en hij met eeen slakkegangetje optrekt. We hebben zojuist een nieuwe LMM geplaatst maat dat maakt ook niet uit.
Wie heeft er een oplossing?
mvg romoba[/quote]
Beste SEAT rijder,

De klacht die u omschrijft duidt op een foutieve regeling van de laaddruk. Wanneer de laaddruk te hoog dreigt te komen signaleert het systeem dat en gaat in een noodloopfunctie. Zoals u gemerkt heeft is deze noodloop functie gereset nadat de auto opnieuw gestart wordt.

Het is o.a. mogelijk dat door een ophoping van roetdeeltjes in de turbo de mechanische verstelling zijn werk niet meer goed kan uitvoeren.

Om er achter te komen of de turbo defect is kunt u meetwaardeblok 11 door de SEAT-vestiging laten uitlezen. Hierbij kan worden vastgesteld of de turbodruk-regeling de juiste informatie binnen krijgt. Als dit zo is en de turbo deze informatie vervolgens niet uitvoert vermoeden wij dat de mechanische regeling van de turbo niet goed functioneert.

[i]Namens SEAT Nederland ben ik actief op diverse forums. Het doel is om oplossingen aan te dragen bij algemene klantproblemen. Ik zal wellicht niet overal en direct op kunnen reageren, maar proberen wel alles te lezen en waar nodig actie te ondernemen.

Auto Emoción[/i]

Siem Bijman (170) PRO, 16 jaar geleden

Alvorens die turbo te vervangen kun je hem ook eerst trachten te reinigen. Scheelt een hoop geld als het lukt.

romoba (0), 16 jaar geleden

alles uitlaten lezen en de turbo blijkt goed te zijn. Nu nogmaals een nieuwe LMM geplaatst en verhip, het vermogen probleem is opgelost. Bleek de tweede LMM ook niet goed te zijn. Nu hebben we nog af en toen dat de auto in de noodloop gaat ( waarschijlijk ivm turbopiek) en daar iets aan te doen? Kun je de auto misschien niet zo gevoelig afstellen voor een tubopiek zodat hij niet zo vaak in de noodloop gaat?

mvg romoba

romoba (0), 8 jaar geleden

het was de versnellingsbak. laten reviseren en probleem was opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.