Seat Alhambra: Probleem stuur- en rembekrachtiging

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20V

Sinds kort probleem met een haperende stuurbekrachtiging. Vaak alleen bij lage buitentemp. en/of bij koude start. Probleem is niet consequent aanwezig. Kan zomaar een week weg zijn of dan weer bij elke stuurbeweging te voelen zijn waana het tijdens rijden weer weg is.
Probleem is een voelbaar "tegen sturen" van stuurwiel en een schrapend/ratelend geluid van de pomp.
Dealer heeft er 3 uur naar gekeken en kwam met de conclusie : het zou de pomp kunnen zijn maar ook het stuurhuis. Laten we proefondervindelijk (op mijn kosten) uitzoeken welke het is; we beginnen met de pomp a €750.

Dan sinds paar dagen blijft na starten ABS lamp branden. ANWB is erbij geweest en het bleek een sensor fout van het linker voorwiel te zijn. Na reset weer oke.
Ook nu blijft ABS soms branden na starten, waarna deze weer uitgaat na 50 meter rijden. Dat ABS bleef branden was/is niet goed maar je zou dan nog wel een normale rembekrachtiging moeten hebben.
Tot gisteravond dan. Nu zomaar ineens tot 2x toe totaal geen rembekrachtiging meer. Rem pedaal was nog geen cm in te trappen (ABS lampje brandde niet). Net zo snel als probleem optrad was deze ook weer verdwenen en heb ik wel 100x de rem ingetrapt zonder problemen.

M.Wohlken

Geplaatst door M.Wohlken (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Santa (0), 17 jaar geleden

Na montage van de pomp is het probleem opgelost?

Wegvallen van de remBEKRACHTIGING is meestal lekkage van het vacuumsysteem.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Je geeft het resultaat van het vernieuwen van de stuurpomp niet aan?! Rembekrachtiging die uitvalt bij een vag product is meestal een lekje in de vacuum leiding. Dat komt wel vaker voor en er is naar mijn weten ook wel een terugroep actie voor geweest. Het zou kunnen zijn dat er zich een beetje vuil bevind om het lek heen wat er nu door het vacuum ingezogen is en het lijkt alsof de slang weer dicht is. Zeker laten nakijken of zelf controleren. Vaak is deze manko wel te horen als de motor stationair draait in de vorm van licht sissende vacuum leiding.

Sytze

M.Wohlken (0), 17 jaar geleden

Stuurpomp is niet vervangen aangezien het probleem zich meestal oplost na een stuk rijden en de dealer geen garantie kon geven dat het probleem na vervanging van pomp opgelost zou zijn, maar daarbij wel de volledige kosten zou door berekenen. De volgende stap zou zijns inziens zijn het stuurhuis te vervangen a €1500.
Al met al een dure grap zonder volledige garantie op succes. Daarom besloten hier vooralsnog even mee te wachten totdat probleem duidelijker aanwijsbaar wordt.

Vandaag gereden zonder dat er een probleem met de rem geweest is. Zal morgen ochtend eerst eens naar een sissend geluid zoeken voordet ik contact met de dealer opneem.
In ieder geval bedankt voor de tip.

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

terugslag klepje in rem bekrachtiger slang
setje slang compleet met klepje €40

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

ps
mvg jerry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.