Seat Alhambra: Problemen met Automaat Alhambra TDI

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 130pk

Tot nu toe 311.000 gereden met veel pech. 2x automaatbak moeten laten reviseren. laatste keer in mei 2007. resent schakelde de bak niet meer op naar de hoogste versnelling. Dus bij terugschakelen naar 4 blijft toerental hetzelfde! Schokt heel erg bij opschakelen.
Auto is terug geweest naar revisie bedrijf en die constateerde dat de bak goed was maar de motor niet. Gevolg de bak schakelt verkeerd!
Uitlezing zegt dat er een verstuiver mist. Kan niet want soms loopt hij wel goed!

Laatste tip is dat het mogelijk de kabelboom kan zijn die de aansturing verstoord!!

Heeft iemand hier ervaring mee en kan mij verder helpen???

Alvast bedankt, Jerry

Geplaatst door

Jerry Verhoeff (0)
badge

al 16 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

[quote=Jerry Verhoeff]Laatste tip is dat het mogelijk de kabelboom kan zijn die de aansturing verstoord[/quote]
[url=http://imageshack.us][img]http://img413.imageshack.us/img413/8819/...[/img][/url]

het probleem in dit geval idd het beruchte kabelboompje.

Gr. paul

P. Kelder 0
badge

16 jaar

ik heb dus ook een automaat uit 2001 en heb de bak vorig jaardecember laten reviseren. De teller stond toen op 175.000km. de bak werkt weer goed alleen nu het weer omslaat en het kouder en natter wordt komt ons jaarlijks probleem weer terug. bij het opschaklen bij de automaat hangen in de drie en bij gas geven gebeurt er niets. De auto blijft rond de 60-70 rijden. Als je de auto dan even uit en aan zet is het probleem meestal meteen opgelost. Dit gebeurt dus in deze tijd van het jaar. bij goed weer is er niets aan de hand. Is dit hetzelfde probleem als van Jerry?
mvg romoba

romoba 0

16 jaar

Tot op heden nog niet de oorzaak van de storing kunnen ontdekken. De auto loopt vaak op 3 (soms op 2) pitten. Bij herstarten is het probleem weg. Is meerdere keren al door de computer uitgelezen. Geeft aan dat verstuiver 1 (eerste vanaf distributieriem) niet mee doet of niet aangestuurd wordt!!
Alle verbindingen van computer naar verstuiver ohms doorgemeten en goed. Alles bewogen en aan getrokken, gebogen etc. etc. om de fout te vinden. Helaas tot op heden niets!!!
Alle verbindingen gecontroleerd ook van kabelboompje in de nokkenas. Nokken as zelf is prima!
Zou de computer kunnen zijn ????

Iemand nog tips???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.