Seat AROSA: raammechanisme/motor werkt niet goed

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AUC, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 37

Hallo, ik heb begrepen dat de seat arosa vaker problemen heeft met het raammechanisme. Mijn passagiersraam stond naar beneden en toen ik hem omhoog deed ging hij gelijk weer naar beneden toen ik het knopje losliet. uiteindelijk bleef hij beneden staan en reageerde hij op geen enkele knop meer. Nu heb ik de panelen eraf gehaald en het motortje getest. Deze deed het nadat we er 12 volt op hadden gezet. Toen we de + en - omdraaide draaide hij de andere kant op. Nu heb ik hem weer aangesloten op de auto en met de bediening getest. Nu valt het mij op dat hij alleen naar beneden(open) reageert en wanneer ik de knop bedien om hem omhoog te doen hoor ik alleen een klik en hij reageert verder niet. Weet iemand of dit zo hoort of dat misschien de module die eraan zit kapot is.

B.v.d
Tom Schaaf

tom schaaf-1

Geplaatst door tom schaaf-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Het is een bekent verschijnsel dat de wormwiel aandrijving van de motor beschadigd raakt door een te hoog koppel van het motortje,onbelast draait het wel maar belast loopt het spul klem,die klik betekend dat het motortje wel wil draaien maar niet kan.
Dat het raam meteen naar beneden gaat bij loslaten van de schakelaar kan zijn oorzaak hebben in een defecte schakelaar (inwending is e.a niet super degelijk uitgevoerd)

tom schaaf-1 (0), 5 jaar geleden

ok, dank je wel. Ik zal met deze informatie eens verder opo zoek gaan naar het probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.