Seat Ibiza: Radeloos!!! Seat Ibiza 1.6 uit 94

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik ben nu al 3 maanden aan het klote met het uitvallen van de auto, maar ik zou niet weten wat er kan zijn. Het is 3 maanden geleden begonnen en viel uit bij het stoplicht, hij startte meteen, een paar km verderop viel hij weer uit. heb ik de wegenwacht gebeld die alleen maar iets kunnen vermoeden omdat hij gewoon weer start. Hij dacht ontsteking of benzine pomp. Thuis aangekomen na nog eenpaar keer uitvallen, naar de garage geweest. Daar heeft hij bijna 2 weken gestaan en hebben ze de carburatuer, relais benzine pomp en ontsteking vervangen maar dit bleek het niet te zijn. Nu had ik een andere ECU erin gezet en viel hij me na 10 minuten uit, maar erna heb ik 1,5 maand geen last gehad. Heb ik de koppeling laten vervangen en paar dagen erna viel hij weer uit en ook zelfs koud na 10 min. Heb ik hem wer weggebracht en hebben ze hem helemaal uitgelezen en gaf hij aan krukassensor, deze weer vervangen en toen ik bija 10 was viel hij me weer uit. De lampjes gaan pas branden als hij stilstaat, op moment van uitvallen niet. Maar nu heb ik gisteren avond en vanmorgen gereden en is nóg niet uitgevallen, mijn gevoel is niet goed. Waar denken jullie dat ik moet kijken???? Vaccuum, benzine??

Hoop dat iemand de gouden tip heeft!!

toulie88

Geplaatst door toulie88 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Is de bobine ook vervangen ? Die gaan vaak stuk .

Gr. Harry

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Hier nog iets gevonden van een golf 3 met de zelfde motor > http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Gr. Harry

toulie88 (0), 13 jaar geleden

Harry de Bobine is ook vervangen ja, dat is het hem. Ik had de auto pas 5 dagen en toen is het begonnen. De garage waar ikhem liet maken zei al dat de auto door dat probleem is ingeruild. Maar ik heb geen garantie ofo is maar een 2e hands he. De bobine is nieuw

toulie88 (0), 13 jaar geleden

Wat ik ook raar vind is dat als de auto uitvalt onder het rijden, hij valt gewoon weg maar de lampjes gaan pas branden als je remt dus niet meteen.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

wat ik al diverse keren heb meegemaakt bij die golfjes,contactslot (elektrisch) defect,waardoor voeding wegvalt (ook over hall-gever). Probeer eens een proeflampje te plaatsen bij de pomp. valt de voeding wel bij afslaan??

toulie88 (0), 13 jaar geleden

Ik heb al eens met het contactslot gerammeld enz maar er gebeurt niets. Bij de eerste controle gaf de computer hall-gever aan, maar ik geloof dat ze die ook veranderd hadden en daar lag het ook niet aan. Wat bedoel je met het plaatsen van een proeflampje bij de pomp? bij het afslaan blijft de radio enz lopen. dus. Je voelt het afslaan niet aankomen, dus hij stootert niet of niks, rijdt gewoon lekker en dan opeens valt hij weg.

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat maarten 4874 zegt komt idd ook vaak voor (contactblokje defect)

Gr. Harry

toulie88 (0), 13 jaar geleden

Oke, maar merk je dat niet bij starten ofzo? want hij start meteen. En hij heeft laatst weer met een andere ecu 1,5 maand gereden maar toen begon het weer en bij het uitelzen gaf hij krukas sensor aan, die heb ik vervangen en daarmee is hij me 1 keer uitgevallen dus volgens mij is het probleem nog niet weg.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Danny,

De hall-gever of bdp sensor zal deze altijd aangeven als je hem uitleest met alleen het contact aan, dus zonder dat de motor loopt..

Je kan eventueel en lampje ( Ledje ) tussen de pomp en / of ontsteking zetten, als hij dan ineens afslaat en het lampje is dan ook uit, dan weet je dat de spanning weg valt, en dat kan dus komen door het contactblokje achterop het contactslot.

toulie88 (0), 13 jaar geleden

Oke Stefan, maar ik zelf ben daar niet zo handig in, ik zal iemand er eens naar laten kijken. Maar ik zou niet weten hoe ik dat lampje moet plaatsen bij de pomp of ontsteking. Dus hier graag iets meer info over a.u.b.

toulie88 (0), 13 jaar geleden

Gisteren gereden en na ongeveer 5 a 7 km viel hij weer weg. Ik heb er nogmaals opgelet maar de lampen en radio blijft gewoon aan. En de lampjes gaan pas branden zodra ik op de rem trap om stil te staan. Het lijkt ook of het steeds gebeurt nadat ik uit de 1 heb opgetrokken en op eens valt hij weg. Iemand nog mogelijkheden?

marco7126 (0) PRO, 13 jaar geleden

zit er een trekhaak op???
zelf al eens gehad bij remmen viel de auto uit bleek het in de bedrading van de trekhaak te zitten!!

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Je moet niet aldoor gaan rijden maar het probleem oplossen.

Wat maarten 4874 zegt komt idd ook vaak voor (contactblokje defect)

Dus laat hem eens vervangen.

Gr. Harry

toulie88 (0), 13 jaar geleden

Marco er zit geen trekhaak op en Harry.... ik heb al 3 keer voor dit probleem weggebracht en bij het uitlezen geeft hij krukassensor aan en heb ik die weer vervangen en bleek het dat niet te zijn. Maar ik moet ook naar het werk dus moet wel rijden, dit weekend weer eens kijken. Maar ik zal eens naar het contactblokje kijken.

toulie88 (0), 13 jaar geleden

Ohja, wat de monteur zei is dat het ook een vaaccumprobleem kan zijn (waar ik zelf ook aan denk) maar het kan zoveel zijn, bahbah.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.