Seat Ibiza: Wat voor olie bijvullen

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.2 ecomotive

Goedendag.
Wij zijn in het bezit van een Seat ibiza 1.2 ecomotive 3 cilinder maar nu willen wij weten wat voor olie we moeten bijvullen ( syntetisch, half syntetisch of vol syntetisch ) zonder dat we schade aan de motor kunnen krijgen.
Mvg Karel

Karel

Geplaatst door Karel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hallo Karel,

Wat verteld het onderhouds boekje ? Daar moet toch wel iets in staan over het type olie of een specificatie ?

Gr Stefan

Karel (0), 13 jaar geleden

Dat is het hem nou juist, bijna alle motortypen staan er in behalve de onze, we hebben 2 seat dealers gebeld en we krijgen twee soorten olie aangeboden 1 is 10w30 half syntetisch en 2 is 5w30 longlife full syntetisch, ik heb op de site van Shell gekeken en ik denk dat we maar voor Shell helix ultra extra gaan.
En we hebben nu p/m 2000 km weg en er is ongeveer 1/5 aan olie uit, dit zal denk ik wel met de nieuwigheid te maken hebben inslijten en zo.
Gr Karel

goossenseddy (0), 13 jaar geleden

volgens mij de longlife 5w30 als je een dpf roetfilter hebt ( vw . 507.00 ) kost een pak geld die olie , ik haal ze uit duitsland scheelt bijna de helft , oa arall is goedkoper en de norauto olie even goed vind ik hier in belgie en frankrijk bij auto 5

ed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.