Seat Cordoba: Rammel in de auto bij optrekken of hobbels

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste forumgebruikers,

Ik rij in een Cordoba Vario uit 2000 (model 1999) 1.6 en zit met een probleem.

Wanneer ik wegrij in zijn 1e versnelling, en ik trek vlot op (niet met rokende banden oid...) dan klinkt er een behoorlijk gerammel/bonkend geluid. Vanuit binnen te horen lijkt het thv versnellingsbak/voorstoelen te komen. Het is ook in andere versnellingen dus niet specifiek in zijn eerste en niet bij een specifiek toerental. Maar wanneer ik optrek als een gemiddelde bestuurder met respectabele leeftijd (ik hoop dat ik dat netjes uitdruk) dan hoor ik het geluid niet.

Het geluid viel me eigenlijk voor het eerst op toen ik zachtjes van een stoep afreed en ik het geluid ook hoorde. Omdat mijn uitlaat net was vervangen dacht ik dat er een rubber misschien niet was vastgezet maar de uitlaat zit goed vast. Ook hitteschildjes, katalysator is het probleem niet.

Twee weken geleden is mijn versnellingsbakolie en motorolie verwisseld en of het toeval is of niet, sindsdien hoor ik het geluid pas bij het optrekken.

Ik heb niet zoveel verstand van auto's dat ik dit herken, zou dit bijvoorbeeld iets met de versnellingsbak of aandrijfas te maken kunnen hebben?

Heeft iemand een vermoeden wat dit kan zijn? Het is erg moeilijk om het probleem te omschrijven dus wanneer je meer info / specifieke vragen hebt kan ik ze beantwoorden. Wanneer iemand iets wilt uitsluiten door bepaalde handelingen te doen dan hoor ik het ook graag.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

dvsnel

Geplaatst door dvsnel (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

dvsnel (0), 9 jaar geleden

Omdat ik het toch niet vertrouwde ben ik gisteren even naar de garage gereden om te kijken wat het probleem zou kunnen zijn.

Nu blijkt de uitlaat te zijn gescheurd net na de katalysator. Omdat hij daardoor aan het doorhangen was rammelde de uitlaat op 1 van de steunen van de uitlaat, precies ten hoogte van de voorstoelen.

Dus nu kijken of we deze kunnen repareren ipv vervangen.

Problem solved!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.