Seat Cordoba: Rechter voorportier raam zakt naar beneden.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine

Hallo, bij mijn Seat Cordoba uit 2003 is het rechter voorportier raam naar beneden gezakt en wil niet zonder hulp omhoog.
Volgens de garage is het raammechanisme kapot. Dit is iets wat vaker voorkomt bij Pon auto's, heb ik inmiddels gelezen op internet.
Nu ben ik begonnen om te kijken of ik het zelf kan repareren en heb het deurpaneel verwijderd. Dan zie ik een metalen plaat die ik los kan schroeven maar ik kan hem er niet afhalen omdat er nog iets los moet dat ik niet kan vinden.
Is er iemand die me kan vertellen hoe ik verder moet en hoe ik het raammechanisme kan vervangen?
Het motortje is nog okee.
Alvast bedankt.

jackiez

Geplaatst door jackiez (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

frankhuisen86 (0) PRO, 12 jaar geleden

op die stalenplaat die tegen je deur aan geschroefd zit daar zit ook je raam mechaniek op de boutjes van je raammechaniek zitten verstopt achter 2 zwarte doppen. dopje 10 of 13
voordat je begint moet je even je raamrubber + raamsnor demonteren
dan moet je die 2 zwarte doppen demonteren en je raam een stukje omhoog doen totdat je op de plek van de zwarte doppen die 2 boutjes ziet die moet je los draaien LET OP niet helemaal er uit halen alleen los draaien.
als je nu aan je raam voelt zit die los en kan je als het goed is je raam demonteren door hem schuin omhoog te trekken.
nu kan je die ijzerenplaat een stukje naar voren halen alleen moet je nog de stekker van het slot van je deur losmaken en de kabelboom uit de ijzerenplaat halen nu kan je met een beetje wrikken de ijzerenplaat demonteren

jackiez (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de oplossing, het mechaniek is vervangen. Het was wel even lastig om eea te demonteren en te monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.