Seat Ibiza: Remklauwen voorzijde vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: AFN

Ik heb een Seat Ibiza diesel 110PK EVO1. Omdat de lichtmetalen scheurtjes vertonen moet deze vv worden waarbij ik heb gekozen voor standaard 14" stalen velgen van de benzine modellen.

De kenners voelen hem al aankomen; aan de voorzijde passen deze velgen niet over de remklauw.

De vraag is nu: Passsen de remklauwen van de benzine- of standaard dieselmodellen op mijn auto incl. de remschijven of kan ik de remschijven behouden.
Welke kan ik het best gebruiken? Er is ook al iemand die mij adviseerde de remklauw van een VW Golf type II te gebruiken maar passen die dan qua montage?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen want nieuwe banden èn nieuwe velgen wordt een dure voor een beestje van 14 jaar oud.

gr. Hans

Zebedeus

Geplaatst door Zebedeus (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Een paar passende velgen van de sloop kosten toch niet de wereld , verhoudings gewijs
Probeer eens de onderdelenlijn of vergelijkbare .
Ik wil maar zeggen de hele boel ombouwen is ook niet gratis , buiten dat je het remsysteem aan het ontregelen bent, wat ook niet ongevaarlijk is.
Remsysteem is wel afgestemd op de auto.

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

Kijk anders eens op de sloop of onderdelenlijn voor gebruikte lichtmetalen velgen, wie weet kun je die vinden.
Als het originele lm velgen zijn dan zullen ze echt wel te vinden zijn op de sloop.
Ik weet dat er bedrijven zijn die vanaf 80 euro p/s hagelnieuwe velgen verkopen.

Zebedeus (0), 11 jaar geleden

er zijn twee redenen waarom ik geen LV meer wil nl: het rijdt als of je houten banden zoals in de oorlog en ten tweede ik heb een set nieuwe velgen met nieuwe banden liggen die mij doelloos in de garage aan liggen te staren en blijkbaar onverkoopbaar zijn omdat om adv. niet gereageerd wordt of met een zulk beacheijk laag bod van 2 cijfers voor de komma dat ik die niet serieus kan en wil nemen.

Vandaar het zoeken naar een andere oplossing.

Ik ben geen racer en mijn technische kennis reikt ver genoeg om te kunnen bepalen dat als ik een Seat Ibiza neem met een wat zwaardere motor dat daar een vertragingssysteem op zit die min of meer universeel is voor dat model. (Ibiza) Waar verschil in kan zitten is dat de verschilende remklauwen een andere bevestiging hebben aan de ophanging of dat misschien zelfs de gehele wiel ophanging verschillend is.

Mijn "gebrek" hier is gedetailleerde kennis van de diverse uitvoeringen van de Ibiza ;-)

asx (0) PRO, 11 jaar geleden

nog een opmerking;andere velgmaat is andere bandenmaat dus de omtrek van die andere banden zal ook wel anders zijn, geeft afwijking in km aanduiding en afkeur bij keuring(in belgie) apk weet ik niet
kortom gewoon origioneel laten

ferdinand (60), 11 jaar geleden

Wat niet helemaal duidelijk is,heb je al metalen velgen gekocht.Is dat het nieuwe setje ,dat je in je vervolgtekst vermeld.Zijn die 14inch.Wat zit er oorspronkelijk op de auto.
Eigenlijk allemaal niet zo relevant.Ik zou voor de oorspronkelijke gaan.Bij ons zit een sloperij ,die levert je de velgen en zetten de banden over en balanceren voor een bedrag van twee cijfers.Bij jou in de buurt vindt je ook wel zoiets.Je verkoopt je setje en rijdt vrolijk zonder al die moeite verder .De professionals hebben dat advies ook al gegeven.Ferry

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

helemaal met de vorige sprekers eens...
het verkleinen van de remklauwen is vragen om problemen.
Standaard hoort op deze auto een velg met de maat 6x14 met de band 185/60/14 en zou dus over de remklauw moeten passen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.