Seat Cordoba: remlichten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Onlangs merkte ik dat mijn remlichten het niet meer deden, op dat moment deed mijn derde remlicht het nog wel.

Intussen doet het derde remlicht het niet goed meer, als ik de rem bedien dan gaat het derde remlicht wel aan maar is nauwelijks te zien als je achter de auto staat.

Nu heb ik al eerder de zekeringen vervangen en de lampen echter leverde dat niets op.

Mijn vraag is hoe kan ik dit verder controleren en bepalen waar het probleem zit ? En vervolgens, hoe los ik dat probleem op.

Alvast bedankt!

waggie303

Geplaatst door waggie303 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

Massaprobleem op je achterlicht unit.
Meet of je wel spanning hebt op je remlicht- lamp.

waggie303 (0), 10 jaar geleden

Intussen gedaan, er is inderdaad een massa probleem met het derde remlicht. Verder heb ik de zekeringen vervangen voor de achterlichten en die deden het weer (even). Ik ga er een zwaardere zekering in zetten want mogelijk is die te licht. Voor het derde remlicht ga ik een nieuwe kabel trekken, het is voor wat ik begrepen heb een bekend probleem. Ik gebruik de laadruimte dagelijks dus de klep gaat vaak open en daardoor slijtage.

kaleido 1 (1805) PRO, 10 jaar geleden

Wil je dat niet doen , een zwaardere zekering plaatsen , kijk wat er in hoort en deze waarde plaatsen , een zekering van de juiste waarde is NOOIT te ligt.
Als de zekering springt is er kortsluiting .
Oorzaak opsporen.
Als je wilt weten wat de gevolgen van een zwaardere zekering plaatsen kunnen zijn , moet je even naar een autosloperij gaan ,en kijken of daar een uitgebrande auto staat.

waggie303 (0), 10 jaar geleden

Ok, bedankt voor de tip. Voor de duidelijkheid, waarschijnlijk heb ik er eerder zelf eentje in gedaan die te licht was. Is er ergens een schema te vinden waarbij staat welke zekering waarbij hoort. Dat kan ik namelijk niet direct opmaken uit het plaatje dat op de klep van het zekeringkastje zit.

kaleido 1 (1805) PRO, 10 jaar geleden

In de regel staat op het kapje ook de waarde van de desbetreffende zekering.
Geen instructieboekje bij de auto ?
W=UxI kun je zelf uitrekenen hoeveel er max in kan
W = Totale wattage
U = 12 v
I = amperage

waggie303 (0), 10 jaar geleden

Nee, er staat wel een beschrijving van welke zekering waarbij hoort maar verder kan ik er niet uit opmaken welke waarde de zekering moet hebben.

Ik heb wel wat boekjes erbij echter nog niets met info daarin kunnen vinden. In dit geval gaat het om de zekeringen voor de centrale deurvergrendeling (fysiek) en de remlichten.

De zekering die ik er toen zelf in heb gedaan was van zo'n setje reservelampen en de zwaarste was 15A, mogelijk gewoon te licht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.