Seat Cordoba: Seat Cordoba Gasklephuis reinigen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16 klep

Hallo allemaal,
ik wil graag mijn ervaring met gasklephuis delen, het kan misschien in de toekomst iemand helpen,
ik heb vandaag gasklephuis van cordoba schoongemaakt, toen motor stationair draaide heb ik remreiniger( klein beetje) in de gasklephuis gespoten, motor begon heel raar lopen en later deed de gaspedaal ook raar ( niet reageren).
ik heb de ecu via de OBD socket uitgelezen en volgende fout codes gevonden:

P0122
P0170
P0222
P0401

ik moest eigenlijk accu loshalen en gasklephuis demonteren en dan schoonmaken( ik heb weinig kennis, maar ik denk dat het logische volgorde is)
ik heb later gasklephuis schoongemaakt( met veel remreiniger) het was echt helemaal smerig, alles was dicht door de dikke olie laag. ik heb alles weer terug gemonteerd, maar geen resultaat. EPC lamp gaf steeds fout melding aan, toen heb ik alle fout codes gewist met interface.
motor begon weer normaal te lopen, gas pedaal werkt nu ook prima, ik hoop dat het wel zo blijft.
gelukkig hoef ik niet de gasklephuis op nieuw in te leren, daar heb ik geen apparatuur voor, ik zou dan naar de dealer moeten , kost veel geld.

VW_Golf

Geplaatst door VW_Golf (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

VW_Golf (0), 10 jaar geleden

Mijn cordoba liep goed nadat ik de gasklephuis schoongemaakt heb( zoals het hierboven beschreven is) maar helaas heb ik nu toch de volgende probleem:
Hij houdt in tijdens het optrekken en gewoon rijden ( hikt/hapert) , en hij mist kracht. benzine gebruik is ook hoger geworden. deze problemen zijn ontstaan nadat ik de gasklephuis schoongemaakt heb. moet ik toch de gasklephuis laten inleren? kan deze problemen hierdoor ontstaan?

dezelfde probleem had ik in het verleden bij mijn vorige auto gehad( inhouden.haperen) toen was de luchtmassa meter stuk. de symptomen lijken wel er op zoals bij een kapotte luchtmassa meter.

verder start hij goed met warm en koud motor, en automatische schok gaat aan, als het motor genoeg warm wordt zakt de toerenteller weer netjes terug(bij koude motor).
loopt stationair goed
ik heb vandaag ook luchtfilter vernieuwd, helpt niet.
heeft iemand idee of oplossing?

ik heb een elm327. hiermee kan ik wel met combinatie van een programma(scantoolnet v1.3) fout codes lezen en wissen maar helaas kan ik niet in andere menu komen zoals lezen van sensoren,of live data. als ik het probeer wordt de verbinding door de ECU afgebroken( zich zelf resetten).
kan iemand een goede interface aanraden waarmee ik ook met vag-com programma kan werken.
alvast bedankt voor de reacties

Audidriver73 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik heb ook al een tijdje de elm327, is leuk om van verschillende merken storingen uit te lezen maar dat was het dan ook.

Voor de VAG groep heb ik 2jaar geleden VCDS aangeschaft, hier kun je nagenoeg alles mee, behalve sleutels inleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.