Seat Ibiza: Schokkerig in z'n 3 en 4

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v ALM

Hallo,

Als ik in z'n 3 of 4de versnelling rij rond de 50 a 60 km/u heb ik het gevoel dat ie schokkerig rijd. Ik heb hem al uit laten lezen en daar geeft ie geen storingen aan. Verder heb ik nog alle bougies vervangen maar dit hielp ook niet.
Het enige wat ik nog kan bedenken zijn de bougiekabels, maar voor dat ik geld ga uitgeven aan die kabels (zijn toch al gauw 90 euro voor een setje) wil ik eerst nog weten of het ook wat anders kan zijn..
Iemand enig idee of worden het toch nieuwe kabels?

Groeten!

B?rt

Geplaatst door B?rt (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Indien er niks uitkomt bij het uitlezen en de waardes van de sensoren in orde zijn,zou ik eens controleren of hij nergens valse lucht trekt. ( vacuum slangetje kapot o.i.d. )

Als de bougiekabels het probleem zouden zijn,zou hij dat ook wel in een andere versnelling moeten doen,als je bv heel rustig rijd,dan op schakeld,en dan eens gas geeft. dus bij een laag toeren tal in een hogere versnelling en dan gas geven..zodat hij even zwaar moet trekken.

Je kunt ook eens als het donker is,de bougiekabels nat spuiten met een plantenspuit,zie je dan vonken,is ene of meerdere kapot.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.