Seat Leon: Schurend geluid koppeling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hoi,

ik heb een vraagje m.b.t. een probleem met m'n Seat Leon 1.6 16v uit 2003. Deze maakt een soort schurend / zeurend geluid bij het optrekken en terugschakelen (remmen op de motor). Met name bij het optrekken in de 1e versnelling en bij een koude motor. Nu ben ik zelf al aan het zoeken geweest wat dit kan zijn en waarschijnlijk is het de prise-as lager. De bak schakelt verder namelijk prima.
Mijn vraag is echter hoe ik er achter kan komen of het deze lager is? Is dit makkelijk uit te zoeken, of moet hiervoor de complete bak er onder weg? Zo ja, dan kan dit volgende week, maar is het dan schadelijk om er tot die tijd nog mee door te rijden?

Alvast bedankt voor de info.

seatsport

Geplaatst door seatsport (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Je probleem is lastig te beoordelen achter de pc..

Rij eens langs een garage of dealer en laat hun het geluid eens horen.

Het kan vanalles zijn, misschien moet je het wel in een heel andere hoek zoeken,

Dus voor je de bak eraf haalt, zou ik eerst een goede diagnose laten stellen, dat verdient zich snel terug.

Gr Stefan

seatsport (0), 14 jaar geleden

Stefan, bedankt voor je snelle reactie!

Zal ik ook zeker even doen voordat er verdere maatregelen genomen gaan worden. Ik vroeg me echter alleen af of je er achter kunt komen of het deze lager is, zonder hiervoor eerst extreme werkzaamheden te hoeven doen zoals de bak eraf te halen.

Ik breng de auto maandag eerst even naar de garage zodat ze daar het geluid ook kunnen horen. Zodra ik weet wat het is en hoe ik het zal verhelpen laat ik het even weten.

Groeten Erwin

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Erwin

Een voorbeeld :

Had zelf een soort gelijk euvel gehad bij een Golf 2 diesel..Bij een iets lager toerental rammelde er ook iets in de bak, met ingetrapte koppeling of bij een iets verhoogt toerental verdween het weer, na het vervangen van het druklager was dit nog steeds aanwezig, hier is dus niks meer aan gedaan dan het stationair toerental iets te verhogen, het kon niet meteen kwaad maar was wel zeer irritant.

Als je daarbij nog nooit een bak uit elkaar hebt gehaald is het ook niet meteen aan te raden om daar zelf aan te beginnen, om ellende achteraf te voorkomen.

Ik ben benieuwt..

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.