Seat Ibiza: Seat Ibiza 1997 start niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Na vannacht 180 km gereden te hebben en zonder problemen thuis gekomen te zijn vanochtend weer weg willen rijden. Alleen startte mijn Ibiza helaas niet meer. Er zit nog genoeg benzine in de auto, oliepeil gecontroleerd en in orde.

In het display komt wel een soort van boodschap namelijk 1n 02 oid. Heb een filmpje gemaakt: http://www.youtube.com/watch?v=GRxQYiN9x...

iemand enig idee wat het kan zijn? Dacht zelf misschien aan een kapotte bobine, maar misschien dat iemand de gegeven melding kent.

alvast bedankt!

erikvg

Geplaatst door erikvg (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Filmpje is "Private". Dat betekent dat ik het niet mag zien.

Gaan alle gebruikelijke lampjes aan bij het op contact etten? Olie, accu, motor?
Wat bedoel je met "Startte niet meer'? Draait de startmotor niet of slaat de motor niet aan?

erikvg (0), 13 jaar geleden

Excuus, het filmpje is nu openbaar. De lampjes gaan aan idd, alleen olielampje gaat knipperen. Oliepeil is wel goed.. Lampjes zijn ook in filmpje te zien.
http://www.youtube.com/watch?v=GRxQYiN9x...

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

IN02 wil zeggen dat de auto toe is aan de grote inspectiebeurt.

erikvg (0), 13 jaar geleden

Ah bedankt oke, en komt deze melding om de zoveel km automatisch, of alleen wanneer er iets mis is? Weet namelijk niet zeker of deze melding er al was!

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Erik,

Draait de brandstofpomp nog wel als je de auto op contact zet / start ? Normaal hoor je hem ook even zoemen als je het contact aanzet.

Dan IN02 is idd een grote inspectie, je kunt deze zelf terug stellen, maar dat veroorzaakt het probleem niet en is puur een indicatie voor onderhoud.

erikvg (0), 13 jaar geleden

Hallo,
Vandaag ging ik nog eens kijken met een bekende naar mijn auto. En hij startte in 1x. Heel apart, aangezien gister, eergister etc de auto niet te starten was. Wel heb ik gister de auto een metertje verschoven (geduwd) ivm ruimte. Weet niet of dat iets opgelost heeft, maar de auto loopt nu weer goed.

Wel zag ik dat de koelvloeistof ernstig onder pijl is, deze nu gelijk bijgevuld.

Bedankt voor jullie reacties in elk geval!

Opperbeun (0), 13 jaar geleden

Misschien heeft het wel met een sensor te maken.
Wij hebben op me werk een Opel vivaro TDI die om het halfjaar dit soort raare symptonen geeft als je de auto dan een klein stukje naar voren duwt dan startie weer.
Als dit gebeurd moet de wagen weer naar de dealer en dan zetten ze weer een nieuwe senser erin en dan is het weer voor een halfjaar goed.

Ik zou je wagen niet helemaal vertrouwen, als het nu weer gebeurd dat hij niet start even je koppeling op laten komen tijdens het starten en kijken of hij dan wel aan wilt slaan.

erikvg (0), 13 jaar geleden

Je hebt gelijk, hij is inderdaad niet helemaal te vertrouwen. Gister nog de auto paar keer gebruikt, startte in 1x zonder problemen etc.

Vanochtend echter weer hetzelfde probleem, wagen startte wederom niet.

Ik denk nu dat het te maken kan hebben met de vocht , aangezien gister heerlijk het zonnetje op de auto stond (En de dagen dat hij niet startte het regende). Want nu hielp vooruit duwen etc ook niet. Bougiekabels los gehad en gekeken of ik iets van vocht zag, maar dit was allemaal kurkdroog (Of zie je dit niet zomaar?)

Iemand een oplossing?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Erik,

Doe eens een simpele test, start de auto en sproei met een plantenspuit de bougiekabels, verdeelkap en bobine een nat, slaat de auto af of zie je vonken ?

Gr Stefan

erikvg (0), 13 jaar geleden

Hoi Stefan,

Deze tip had ik inderdaad al gevonden en uitgevoerd. En inderdaad, de bobine vonkte en de auto sloeg af, en startte even niet meer. Dat wordt de bobine vervangen dus.

Bedankt voor je hulp!

Probleem opgelost

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Klopt idd Erik, ze gaan trouwens wel vaker kapot en gegarandeerd dat dit ook jou probleem is.

Gr Stefan

j0hner (0), 12 jaar geleden

En hoe heb je het opgelost? Nieuwe bobine toen werkte het?

Heb het zelfde probleem!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.