Seat Ibiza: seat ibiza 6L aanjager weerstand

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

vorige week werkte mijn ventilator van de inerieur koeling niet meer, het klimaat control schermpje knipperde ook ongeveer 30 seconden, waarna hij gewoon werkte. kleppen open dicht etc, alleen geen fan.
beetje googlen kwam ik op de aanjager weerstand. deze na enig geklooi vervangen. alleen nu het merkwaardige:
-bij de eerste keer aansluiten los in het handschoenenkastje, bleef het display knipperen en draaide de ventilator voluit en was hij niet regelbaar.
-van alles geprobeerd maar niets helpte, maar hij draaide in ieder geval, dus ingebouwd.
- nu was hij ineens zonder "voor mij bekende" reden wel regelbaar. (display knipperde nog wel bij contact omschakelen), maar verder werkte hij gewoon naar behoren.
- volgende dag knipperder het display ook niet meer, en alles werkte perfect.
- het mooiste: 4 dagen later (elke dag ook gereden en gebruikt) draaid fan weer niet meer, en knipperd het display weer.

nu kan ik domweg wel weer de weerstand vervangen (misschien toevallig een slechte) of zit hier meer achter ?
ik hoop dat jullie een idee hebben

ikkeonnie

Geplaatst door ikkeonnie (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Zou hem ff laten uitlezen maar het kan zijn dat de fan te stroef draait of dat er inwendig in de fanmotor een probleem zit waardoor de weerstand weer is doorgefikt.

ikkeonnie (0), 10 jaar geleden

Het bleek idd de Fan/motor zelf te zijn,
nu beide vernieuwd en het draait nu toch al 2-3 weken zonder problemen, nu alleen het airbag error lampje weer resetten.
Ricky bedankt voor je oplossing

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

No thanks hoor maar waarom airbag storing dan? Iets losgehaald van airbagcircuit? Zo ja dan alleen wissen, zo nee dan ff zeggen welke airbag storing je hebt.

ikkeonnie (0), 10 jaar geleden

accu is los geweest, dit heb ik eerder ook gehad. is er nog een andere manier om dit te wissen dan aan de laptop te hangen?

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=ikkeonnie]is er nog een andere manier om dit te wissen dan aan de laptop te hangen?[/quote]
Nee, helaas....

Gr. paul

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Normaal krijg je dan geen airbag storing of er moet een te lage spanning zijn geweest, dan krijg je storing "voedingsspanning te laag" en dan idd alleen maar wissen. Rij gewoon wat universele garage's langs en vraag of ze storing kunnen wissen en geef ze een leuke fooi, weet zeker dat er heus wel eentje is die dat doet en je bent goedkoper uit dan bij de dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.