Seat Inca: seat inca zwarte rook na een jaar stilstaan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

Een seat inca van een vriend heeft een jaar stilgestaan. Af en toe heeft iemand de motor kortstondig gestart. Na een jaar is de accu leeg. De auto gestart met startkabels maar wil nauwelijks lopen. Geeft alleen maar zwarte rook. De verstuivers eruit gehaald en laten testen. Deze bleken vrijwel niets meer te doen. Nieuwe verstuivers gemonteerd maar geen verbetering. Auto uitgelezen maar hier komt alleen naar voren immobilizer. Het lijkt mij dat als de immobilizer niet werkt de auto helemaal niet aanslaat. Heeft iemand een idee wat er met de motor fout kan zijn? De EGR klep zit niet vast en heb ik afgedopt.

Dennis Baars

Geplaatst door Dennis Baars (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Inca? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 8 jaar geleden

Timing van distr riem wellicht verlopen waardoor de pomp op verkeerd tijdstip inspuit ?

kaleido 1 (1445) PRO, 8 jaar geleden

Slechte diesel , filter verstopt , luchtfilter verstopt .

Dennis Baars (0), 8 jaar geleden

We hebben het ptobleem al opgelost. De computer zit gemonteerd in de parafan waardoor deze gaat rotten. De printplaat was verrot. Een andere ecu voor 50,- op de sloop gehaald. Alleen dit was een ander type. Via via kregen we een telefoonnummer van iemand die deze ecu opnieuw kon programmeren voor 50,- . Daarna was het probleem opgelost. Helaas viel de auto daarna bij de apk in een steekproef. De auto werd goedgekeurd maar door de roetmeting lag wel de motor in duigen. Onderdruk en de lagers hoorbaar bij het starten. Doodzonde, de auto was net de tweehonderdduizend gepasseerd.

Audidriver73 (0) PRO, 8 jaar geleden

Dat is balen, bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Inca of stel zelf een nieuwe vraag.