Seat Leon: Seat Leon 1.8 20VT (2003) motorstoringscodes

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20VT

Hallo,

Sinds een paar dagen brandt het motorstoringslampje van mijn auto (weer), maar hij rijdt verder normaal, goede trekkracht ook. Het enige wat me opvalt is dat het korte inhouden bij accelereren vanaf ongeveer 1500 toeren achterwege blijft. De auto rijdt nu veel vloeiender. Is er een manier om de storingscodes uit te lezen zonder een testkast? Ik heb niet zo'n zin om weer naar de dealer te gaan en een fortuin neer te tellen. En daar komt bij dat de auto beter rijdt dan voorheen. Kan ik er achter komen of het bijvoorbeeld de luchtmassameter is of een lambdasonde? De voorste lambdasonde is onlangs al vernieuwd.

Bij voorbaat dank voor jullie antwoord.

pp_rote

Geplaatst door pp_rote (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Je kan zelf software kopen (VAGCOM) bijvoorbeeld om het systeem uit te lezen. Je hebt daarbij nog een labtop en een uitleeskabel nodig. Dan nog de kennis en ervaring en je kan er wat mee. Anders wordt het toch een garage/dealer en je hoeft niet altijd een fortuin neer te leggen. Bijvoorbeeld die lambdasonde was duurder dan de arbeid. Dus als je het zelf had gedaan was niet echt veel goedkoper geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.