Seat Ibiza: Seat rijdt slechter op LPG dan op benzine

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 8V ALM

Ik heb sinds kort deze Seat Ibiza (1600 8V motorcode ALM) die rijdt op LPG G3. Op benzine rijdt de auto beduidend beter dan op LPG. Omdat ik de auto in deze staat heb gekocht weet ik niet of deze op benzine wel rijdt zoals het hoort, maar voor mijn gevoel doet deze het vrij aardig voor een auto van deze leeftijd en deze km (300.000)
Op LPG houd de motor soms in, dit gebeurt vaak in de 4e of de 5e versnelling en dan bij constante snelheid, dus als ik constant 6o km/h rijd in de 4e versnelling of contsant 80 km/h in de 5e versnelling dan hort en stoot de auto gigantisch. Als ik weer gas ga bijgeven is het euvel weer voorbij, ook bij constante hogere snelheden heb ik dit probleem niet.
Op benzine heb ik dit probleem helemaal niet.
Ook loopt de motor niet mooi stationair op lpg maar gallopeert de motor en is het net of de gastoevoer elke keer bijgeregeld wordt, ook is het soms of de motor dan even op 3 cilinders loopt en als je weer iets gas bijgeeft de 4e ciclinder weer mee gaat doen.
Wat de auto ook doet op LPG en niet op benzine is dat tijdens het ontkoppelen (met overschakelen) je hoort dat bij het loslaten van het gaspedaal het gas wat lang blijft hangen.
Weet iemand waar ik dit in moet zoeken? Is dit echt een probleem die ik moet zoeken in de gasinstallatie of is er 1 of andere sensor die niet goed werkt (waar de auto op benzine misschien minder hinder van heeft) of is het de lamba sonde.
Ik heb ook al een aantal keren gelezen over een kvs sensor die een aantal problemen kan veroorzaken.

Ik hoor graag van de kenners.

Bougies heb ik er al uit gehad om te kijken, deze hadden in mijn ogen allemaal dezelfde verbranding, waren alle 4 een beetje wit uitgeslagen wat volgens mij wel duid op een goede verbranding. Waren NGK Burget bougies (bougie met 3 elektrodes)

Tinus2608

Geplaatst door Tinus2608 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

richard9712 (0), 10 jaar geleden

Wat voor merk LPG installatie gaat het hier om?
Uitgaande van Koltec Necam zou ik beginnen met de gasverdeler heel goed te reinigen en controleren of de stappenmotor nog goed werkt.
Handleiding hiervoor is op internet te vinden.

Tinus2608 (0), 10 jaar geleden

Hallo Richard, nee is een AG installatie. Auto rijdt op benzine goed en als je op lagere toeren op lpg rijdt is het net of de auto op 3 cylinders loopt. Geef ik dan weer gas bij dan pakt hij de 4e cylinder wel weer mee. Zou het de gasverdeler of verdamper kunnen zijn of zou het ook aan de bougies kunnen liggen. Lees wel eens dat je voor lpg een betere vonk nodig bent dan op benzine omdat benzine makkelijker ontsteekt en daar de huidige vonk waarschijnlijk wel voldoet?

richard9712 (0), 10 jaar geleden

Is het een AG DGI? (1 centrale injector)
Dan is er waarschijnlijk een probleem met de injector, dit is een bekend probleem bij deze installatie.
Deze is niet meer nieuw te krijgen, dus er zijn 2 mogelijkheden, (laten) reviseren of een gereviseerde aanschaffen.
Je kan denk ik beter naar een LPG specialist gaan, deze kan de installatie uitlezen en diagnose stellen.

Tinus2608 (0), 10 jaar geleden

Nee er zit na de verdamper wel een gasverdeler tussen die vervolgens met 4 slangetjes naar het inlaatspruitstuk gaat. De AG verdamper zijn wel revisiesetjes voor te koop, ik meen voor ongeveer 50 euro. Ik heb gelezen dat de verdeler uit elkaar gehaald kan worden en gereinigd worden met remreiniger. Ik denk dat ik dit eerst even ga doen en dan ga kijken als de verdeler schoon is wat de auto dan doet.

richard9712 (0), 10 jaar geleden

Als je een gasverdeler hebt met 4 slangen heb je een AG DGI installatie.
Handleiding voor het reinigen van de gasverdeler kan je vinden op internet.
Als de gasverdeler vuil is zorgt deze voor veel problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.