Seat Leon: Soms slecht starten, hoog verbuik en kleine hikjes stationair.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Goedenavond,

Ik heb sinds enige tijd een Set Leon welke goed bevalt, maar met een aantal zaken die naar mijn mening niet helemaal ok zijn. Het valt me op dat de auto een behoorlijk hoog verbruik kent, zo'n 1 op 7 op lpg. Nu weet ik dat lpg meer verbruikt, de airco brandstof neemt, de banden hard moeten zijn etc, maar ondanks al die dingen die in orde zijn blijft het 1 op 7. Daarbij is het zo dat de auto soms slecht start, dan moet er extra gas bij gegeven worden en dan is het de rest van de dag ook klaar. Tevens voel je lichte hikjes tijdens het stationair lopen en soms ook tijdens het rijden. Dit is zowel op benzine als op lpg het geval. Het soms slechte starten is alleen bij koude motor.

Wat kan dit zijn? Een defecte temperatuursensor? Een vervuilde gasklep?

Tegelijkertijd heb ik nog een probleempje. Bij stevig optrekken voel je iets kloppen links in het onderstel. Tevens hoor je het geluid van een defect wiellager, het typische gejoel. Wanneer je naar links stuurt is het weg, wanneer je naar rechts stuurt wordt het erger. Het wiellager lijkt in orde te zijn. Kan het zijn dat het de aandrijfas is? Kan een wiellager gaan kloppen en kan een homokineet gaan joelen? Mijn gevoel zegt de aandrijfas.

Ik zou graag horen,

Alvast bedankt.

Roel83

Geplaatst door Roel83 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Een homokineet kan niet gaan joelen, ik denk dat je het in het lager moet zoeken.

Een defecte temperatuurzender kan, maar het kan ook een bobine zijn.
Ik denk dat de enige wijsheid is om de auto te laten uitlezen met gebruikmaking van een live-data functie om e.e.a. te controleren.

Roel83 (0), 8 jaar geleden

Linker as en lager zijn vervangen, totaal geen verschil. As zat wel wat los en ook wat speling, maar de nieuwe as maakte geen verschil. Zonde van t geld, maar is niet anders. Het voelt alsof er echt iets wat los zit, bij belasting klopt en bonkt het wat en op hogere snelheden ook wat constant op de achtergrond. Het zou van rechts kunnen komen, maar kan het ook een stuurkogel of motorsteun zijn?

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Dat kloppende geluid kan een defecte kogel zijn inderdaad, dat is een kwestie van alles nakijken en belasten met een bandijzer.

Dat joelende geluid kan ook nog een band zijn die lichtjes gecupt is, of het komt bijvoorbeeld uit de versnellingsbak.
Tevergeefs onderdelen vervangen is altijd zonde van het geld, maar neem wel in ogenschouw dat wij op afstand niet kunnen horen/voelen waar een geluid vandaan komt. wij proberen zo goed mogelijk advies te geven maar de verantwoordelijkheid van de reparatie en het resultaat ligt uiteindelijk bij jezelf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.