Seat Leon: Koplampen stellen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 20VT

Mijn koplampen hadden hun beste tijd gehad. Door de vele steenslag en het loslaten van de coating had ik veel last van strooilicht wat minder prettig is voor tegenliggers. Ik heb ze nu dus vervangen voor nieuwe units, maar ik vraag mij of hoe ik deze het beste af kan stellen.

Bij het verwisselen heb ik de oude en nieuwe units qua afstelling niet met elkaar vergeleken. De elektrische stelmotor heb ik overgezet terwijl de niveauregeling op de tweede stand (II) stond. Ik weet waar de stelschroeven zitten op de behuizing en hoe deze te bedienen. Wat ik echter niet weet is in welke positie de elektrische hoogteverstelling moet staan (0, I, II of III) om ze correct af te kunnen regelen.

Ik ben sowieso voornemens om de auto naar de garage te brengen om het helemaal perfect af te laten stellen, maar ik wil zelf graag snappen hoe dat dit in zijn werk gaat.

Bij voorbaat dank!

boolean

Geplaatst door boolean (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Garage_LUX (0) PRO, 8 jaar geleden

afstellen in de hoogste stand zodat ze bij belading naar beneden kunnen worden gedraaid

kaleido 1 (1830) PRO, 8 jaar geleden

Stel knop op 0 en dan op hoogte afstellen.

boolean (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb alsnog een afspraak gemaakt bij de garage. Ik woon tegenwoordig in Tilburg en heb geen ervaring met de garages hier, dus hopelijk heb ik bij een fatsoenlijke aangeklopt (Ford).

boolean (0), 8 jaar geleden

Vandaag bij de plaatselijke Ford garage geweest om de koplampen af te laten stellen. De loopjongen (monteur krijg je daar niet te spreken) gaf aan dat de rechter unit (bijrijders zijde) te veel schuin naar binnen stond waardoor hij de lampen niet af kon stellen.

Zijn constatering is juist. Om de bumper namelijk nog enigszins fatsoenlijk aan te laten sluiten moest ik de rechter koplampunit een beetje torderen (écht minimaal) bij het vastzetten. Ik had echter verwacht dat je dit met het afstellen van de reflectoren wel zou kunnen oplossen. Er zitten namelijk twee stelschroeven; eentje voor de horizontale as en een voor de verticale as. Of maak ik nu een denkfout?

Iemand ervaring met het afstellen van deze units?

kaleido 1 (1830) PRO, 8 jaar geleden

Lijkt me stug , dat hij zo krom er in zit , dat de hoogteverstelling op zijn eind zit .
De linker staat goed neem ik aan , je kunt de auto voor een muur parkeren , en dan zelf aan de stelschroef draaien om te kijken of hij nog omhoog wil , is redelijk goed te doen.
Er zitten er 2 op 1 voor links/rechts en 1 voor omhoog /omlaag.
De reflector zit wel vast ?

boolean (0), 8 jaar geleden

Inmiddels is het opgelost. Na het plaatsen van bovenstaande post heb ik direct contact gezocht met mijn eigen vertrouwde garage in Oosterhout (ik woon tegenwoordig in Tilburg en de Ford garage ligt op steenworp afstand). Ik kon vandaag nog langs komen om de koplampen alsnog af te stellen. De monteur was een paar minuten bezig en voilà, strak afgesteld.

Ik vermoed dat de Ford monteur de elektronische verstelling niet had ontdekt (hoewel ik de loopjongen er wel op gewezen had), want deze stond toen ik de auto terug kreeg op dezelfde stand (II) als hoe ik de auto aangeleverd had.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.