Seat Ibiza: Spanrol al kapot na 43000 km

Bouwjaar: 2001

Beste mensen,

Mijn seat ibiza uit 2001 is vorige week weggetakeld. Ik heb hem een jaar geleden bij de seat dealer gekocht. Er stond toen nog maar 20000 km op. Na 35000 km heeft ie nog een beurt gehad (zelfde dealer). Nu bij 43000 km staat ie weer bij de seat dealer. Diagnose van de dealer : Spanrol kapot -> hierdoor ook de distributieriem kapot -> kleppen gebogen -> kosten 1900 euro.

Ik heb de bovag hierover nog gebeld -> zij vonden het ook een opmerkelijk verhaal dat dit al voorkomt met 43000 km op de teller.

Mijn vraag dan ook is : De kosten vind ik erg hoog en ik wil graag weten of dit niet iets is voor de dealer (of importeur is). Wie is hier aansprakeljk voor?
Ik vindt het erg vreemd dat ik na 1 jaar met deze auto (netjes met servicebeurt) al schade heb van 1900 euro.

Wie kan mij hiermee helpen. Bij voorbaat dank

papabeer

Geplaatst door papabeer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jvdong (0), 19 jaar geleden

opnemen met je rechtsbijstandsverzekering als je die hebt en anders eerst met je dealer om de tefel kom je er met hem niet uit de bovag of anwb laten bemiddelen.
Je hebt consumentenrechts bescherming.

Oftewel je mag van een bepaalde levenduur van onderdelen uitgaan , als iets eerder kapot gaat moeten de kosten of een deel daarvan vergoed worden

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo john welke motor zit er in jou ibiza
bij sommige vw modelen met een 1.4 en 1.6 16 v motoren gaan de spanrollen nog wel eens kapot bij de vw hebben ze hier 4 jaar gerantie op
meschien ook nog op jou ibiza
su6

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je een auto bij en dealer koopt zit er toch standaard 1 jaar garantie op?! en soms wel 2.

als hij nog in de garantie zit dan lijkt mij de betaler snel gevonden :)

tinus11481 (0), 19 jaar geleden

seat geeft hierop 4 jaar garantie dus ik zou zeker even contact opnemen met je dealer want dit is een probleem bij de 16v motoren

papabeer (0), 19 jaar geleden

Beste mensen,
Bedankt voor de reacties. Ik heb het toch gratis kunnen laten repareren omdat de spanrol een fabrieksgarantie heeft van 4 jaar (is gewoon standaard bij seat -> 100% Coulance -> staat in de standaard seat coulancelijst van 2005). Voor mensen die ooit zoiets ook overkomen geef ik het volgende als raad : Kijk goed naar de garantie(zowel de garantie op auto en fabriekgarantie van onderdelen "let op : dat dealer weleens moeilijk kan gaan doen betreffende coulance als de auto niet dealer onderhouden is").
Kijk dus goed hierna als je problemen hebben kan je veel geld schelen. Een dealer zal je nooit over een coulance regeling vertellen, terwijl je hier wel recht op hebt.

Veel success en bedankt allemaal

Johnny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.