Seat Cordoba: Spontaan afslaan motor tijdens rijden

Bouwjaar: 1997

Bij mijn cordoba 1.6 sx uit 1997 valt mijn motor regelmatig tijdens het rijden uit. Mijn toerental valt spontaan naar nul, en alles valt stil. Als ik mijn auto naar de kant zet, is de motor uit. Vaak kan ik na een paar seconde gewoon weer starten en wegrijden. Ik heb dan ook geen problemen meer onderweg. Het probleem speelt zich vaak af als ik net begin met rijden (binnen de eerste 10 min). De auto heeft net een groot onderhoud achter de rug, dus wie kan mij helpen. Uitlezen van de motor gaf geen errors. De motor rijdt heel rustig en ik merk het nauwelijks als ie uitvalt(geen schok, happering gewoon ineens uit).

Ruud10617

Geplaatst door Ruud10617 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

buzzin (0), 18 jaar geleden

bekijk de bekabeling in het vooronder eens. Mijn oude renault 21 had ergens (heb nooit gevonden waar) een kale kabel liggen, die bij een bepaalde temperatuur precies ergens tegenaan kwam en zo kortsluiting maakte; gevolg, alles viel uit.
Even wachten en weer werken....nadat ik de kabelboom met een bindertje opzij hield nooit meer wat van gemerkt...(maar ben er ook nooit meer naar gaan zoeken, de auto ging toch 2 maanden later weg)

Ruud10617 (0), 18 jaar geleden

De bekabeling zit allemaal goed. Ik heb mijn auto gereset, door de accu 30 min te ontkoppelen. Hierdoor stroomt het hele systeem leeg, waardoor het systeem weer clean is. Tot nu toe (2 dagen) is de auto niet meer afgeslagen (2 dagen). Ik hoop dat het zo blijft. Ik zou het fijn vinden als mensen toch op mijn waarom vraag een antwoord kunnen geven indien het zich toch weer voordoet.

Ruud10617 (0), 18 jaar geleden

Helaas. Het is voor 4 dagen goed gegaan, maar het probleem is weer terug. Hij slaat weer gewoon af, op dezeelfde manier als ik hierboven heb beschreven. Zijn er meer mensen die een idee hebben, waar het aan zou kunnen liggen??

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Resetten onderdrukt het symptoom, maar je repareert er niets mee. Niet meer resetten, maar uit laten lezen door dealer of vakgarage. Als er geen foutcodes zijn dan signalen van de diverse sensoren kontroleren op juistheid (watertemp. inlaatluchttemp., luhtmassa, lambda).
Overigens, na resetten moet je eigenlijk de gasklep opnieuw in leren. Dit kan ook het probleem zijn.

Ruud10617 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik ga inderdaad de auto uit laten lezen en de sensoren controleren. Als ik de oorzaak achterhaalt hebt, laat ik het jullie weten.

Drrrrkkk (0), 18 jaar geleden

Ruud, jouw probleem lijkt een beetje op wat ik heb (staat een aparte topic van op deze site) met mijn Seat Cordoba 1.6 uit 2000. Garage had ook computer uitgelezen en die gaf een foutmelding die sensor-gerelateerd leek te zijn. Sensoren allemaal vervangen en niettemin viel ik er laatst voor de 3e keer mee stil. Garage kon toen ook niet meer de computer uitlezen. Wat bleek: die was defect en dit was veroorzaakt door water wat erin was gelopen (kitlaag was gaar geworden).

Ga dus niet meteen 100% uit van de sensoren, maar laat ook de computer zelf checken! Succes en ben benieuwd wat het nou is.

Drrrrkkk

Simon10888 (0), 18 jaar geleden

Heb exact hetzelfde probleem. Het uitlezen gaf de foutmelding 00281 Vehicle speed sensor (G68) No signal/Impossible signal.

Ruud10617 (0), 18 jaar geleden

Ik heb de motor laten uitlezen. Geen foutmeldingen. Wel gaf de garage aan, dat er met 2 relais (1 van de voeding en 1 van de benzinedruk of iets dergelijks.) gepreutst was. Hoogstwaarschijnelijk door de vorige eigenaar. Ze waren niet stuk, maar toch maar laten vervangen. Nu loopt de auto al enkele dagen prima (even afkloppen). Hopen dat het zo blijft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.