Seat Cordoba: Motor slaat af tijdens riiden

Bouwjaar: 1995

Sinds een tijdje slaat mijn motor af onder het rijden, dit gebeurd meestal alleen s'ochtends (waarschijnlijk als een bepaalde temperatuur van de motor is bereikt???)
Na het afslaan kan ik nadat ik tot stilstand gekomen ben (vaak op de meest beroerde plekken) direct weer starten en verder rijden. Het maakt niet zoveel uit welke snelheid ik heb, gebeurd bij 80 km/h maar ook als ik voor een stoplicht sta te wachten.
Wie heeft een idee wat dit kan wezen?

Simon10888

Geplaatst door Simon10888 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Simon10888 (0), 18 jaar geleden

Gister weer probleem, nu viel de motor 3 keer kort achter elkaar uit op een stuk van nog geen kilometer, ook schokte de wagen erg kort voor hij opnieuw uitviel.

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Denk HALL-gever (toerental signaal) die defect is.Zit in de stroomverdeler (waar je bougikabels naar lopen).Deze zal een garage/dealer moeten vervangen en denk dat het dan wel opgelost is,maar het kan altijd nog wat anders zijn zoals ECU,draadbreuk,maar HALL-gever is de meest voorkomende.

Simon10888 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord alexander, het is wel zo dat ik vrijwel direct weer kan starten na het probleem, kan dit als de hall-gever kapot is?

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb dit al een paar meegemaakt en ook weleens dat ie het volledig het niet meer deed.Soms weken weer geen last en dan elke dag.Het is gewoon niet te zeggen.Als ie gewoon doet kan de garage/dealer ook geen meting verrichten.

Ook weleens een stekker gehad in de relais/zekeringkast die niet goed vast zat.Het kan dus altijd meerdere oorzaken hebben.Ze zijn los te vervangen en kost dan zo 40 euries.In- en uitbouwen +/- 35 min. werk als je juiste kennis en gereedschap hebt.

Zal hem dus als ik jouw was laten vervangen.

groeten

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

In topic was ie dus echt defect,maakt het wat makkelijker om het op te lossen http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

Simon10888 (0), 18 jaar geleden

Hmm net contact gehad met de garage, volgens hen is de snelheidsklok?? waarschijnlijk stuk of krijgt hij geen signaal door een draadbreuk oid, de teller doet het echter wel en het was volgens de garage een wonder dat ik er nog mee kon rijden.
Klinkt dit logisch?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.