Seat Toledo: start niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 td

Mijn toledo start niet meer ,slaagt even aan maar valt direkt terug stil .
Nu naar de garage gesleept en blijkt dat mijn ERG klep stuk is . Meld dat dit zware kosten zijn maar deelt mij nog niet mee welke kosten . Hoe of door welke reden gebeurt dit ? wie kan er mij meer duidelijkheid in brengen en gaat in de toekomst dit probleem zich herhalen ?

raki

Geplaatst door raki (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Heeft hij hem uitgelezen en zoja welke storing(en) stonden erin?

raki (0), 12 jaar geleden

Bedankt Ricky voor je reactie ,dan toch iemand die zich interresseert in dit probleem . Het kan zijn dat het wel gek klinkt maar daar is er toch een forum voor ,denk ik toch .Wij zelf zijn maar leken met al die electronisch gedoe .

Het zit zo ,we zaten juist op de rand van de velden ,500 m van een garage ,duwen maar en we waren al blij dat die man ons wou weg helpen . sanderdags zijn wij daar naar toe gegaan en beloofde dat hij het wel zou oplossen . Bij onze aan komst was de daeler van japanse merken er nog aan bezig en de auto draaiede met veel rook .
Verklaarde dat het de ERG KLEP was en wel iets duur was maar gaf nog geen prijs en komt voor elkaar maandag . Hij verzekerde ons van wel 5 foutcodes maar niet de welke .Wel dat er al een gloeibougie stuk was maar niet de reden zou geweest zijn of was . De auto heeft nog maar 67000 km op de teller ,over 4 weken terug wou de auto ook niet starten en uiteindelijk na pogingen toch wel . Dan na terug goed te starten dachten wij daar niet meer aan .Tot zo ver staan we dan en kan ik ook niet meer zeggen . Verlof staat nu voor de deur en laat nog wel iets weten .

raki (0), 12 jaar geleden

Auto afgehaald , defect ERG klep en krukassensor .
Technieker beweert dat wij te weinig grote afstanden afleggen en te traag optrekken .
kosten 485 € ,nu hebben we gemerkt na afhaling dat er water binnen komt vooraan aan dashbord ,wel raar .

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Raki

De EGR had zonder problemen uitgesloten / afgedopt kunnen worden, kosten waren zo niet nodig geweest.

Gr. paul

raki (0), 12 jaar geleden

Wat is de werking van de ERG klep ? Natuurlijk als je er niets van kent kunnen ze je van alles wijsmaken .DEaler wou mij ook niet zeggen wat de kostprijs vooraf zou zijn ,ik vindt het een dure reparatie en zal daar niet meer naar toe gaan tenzij hij terug mankement vertoond . Je krijgt schrik van die nieuwe technieken bij autos ,jaren geleden gereden met een eenvoudig dieseltje zonder kosten en problemen , een opeltje maar werdt 25 jaar oud . Nu nog terug een van de dagen voor het water langs de voorruit zo opeens ,heeft een andere garagehouder gestoken en hopen op garantie ,is onder tussen al een jaar geleden .

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=raki]Wat is de werking van de ERG klep ? Natuurlijk als je er niets van kent kunnen ze je van alles wijsmaken[/quote]
Dat je er niets van weet is helemaal niet erg, dat je goed wordt voorgelicht is een must.
Vaak is het verstandig wat huiswerk te doen alvorens iets te beslissen..

Maak daarbij gebruik van Google.....

Gr. paul

raki (0), 12 jaar geleden

Ik weet het Paul ,maar wat doe je als je mij verhaal leest en je staat daar in panne .
Die garage houder was voor mij geen vreemde van vroeger uit maar ik schrok van de kostprijs . Het is nu afwachten wat de auto nog allemaal gaat doen ,een garagehouder raade mij ooit af toen ik een tweedehands autotje zag staan en waar al eens een ERG vervangen was met de toon van ??? Een hele oude auto doe je weg als er veel kosten aan komen .Wij hebben deze gekocht in een garage van seat en wisten van wie hij kwam die er oorspronkel met gereden had en was daar zeer tevreden mee geweest maar vernieuwe nog maar eens .Nu wij een ander half jaar hem hebben is het dat he ,al eens een kapotte ruit ook gehad ,klein scheurtje en werdt een grote met vervanging toe .IK hoop dat het stopt buiten wat kleinig heid .Tijd brengt raad he , ook bedankt voor het medeleven en raad .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.