Seat Leon: Storing Dashbord (instrumentenpaneel)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V AZD 77KW

De Leon heeft de volgende storing, bij het uitzetten van het contact (contact uit) gaat de dashbord verlichting incl. waarschuwingslampjes knipperen en de zoemer gaat piepen, temp-brandstof meter's gaan op en neer bewegen, deze storing blijft ook als je de sleutel uit het contactslot haald en de auto afsluit. Gelijk als auto op contact staat of tijdens het rijden is alles normaal.

Volgende fout code's:
00853 Luidspreker achter
00856 Radio antenne open circuit (in auto zit org. radio)
01176 signaal Sleutel telaag.

Wie kan me hierbij helpen ????

jos@parkstad

Geplaatst door jos@parkstad (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

zit er een karterventilatieslang verwarmingselement op deze wagen? (links naast het luchtfilter)

koppel deze dan eens af en kijk eens of dit helpt.


mvg

jos@parkstad (0) PRO, 16 jaar geleden

Heeft deze seat niet, heb de massa's en reserve sleutel ook getest alles Ok.

Storing stop als je zekering 15 (intrumentenpaneel) er uit trekt, als zekering 15 er uit is dan is de werking van het instrumentenpaneel bij contact aan normaal bij contact uit dan gaat klokje en dagteller op nul, (geen geheugen).

Het lijkt mij meer een storing in het instrumentenpaneel zelf, kan me iemand helpen met een schema van de pinbezetting achter op de klok.

alexander242 (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk dat je goed zit met de instrumentenpaneel. Zo te zien gaat er intern wat fout. Ik zal hem vervangen als ik jouw was. Als je hem besteld bij de dealer moet je voor een ruildeel vragen. Scheelt zo 400 euro. Hou er wel rekening dat ie geprog. moet worden voor onder andere startblok.,kilometerstand.

Zoeperman Germ (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je al enig idee van de storing? Zit namelijk met hetzelfde en ook al diverse delen gecontroleerd.

jos@parkstad (0) PRO, 16 jaar geleden

Uiteindelijk toch maar het Instrumentenpaneel gewisseld en het probleem was opgelost, laten prog. incl. Km-stand en weer iedereen blij......

Edwin M (0), 15 jaar geleden

ik vind het heel erg lullig want ik weet het is mosterd na de maaltijd, maar als je het instrumentenpaneel uitelkaar gehaald had (het lijkt meer werk dan het is) en je had de printplaat en contacten schoongemaakt met contactspray was je probleem opgelost. Het is een meer voorkomend probleem in de dachboarden van Seat, ik heb het zelf gehad en mijn schoonouders ook. Iemand op deze site heeft me toen wakker geschud. Wanneer de printlaat is ingespoten en gepoetst (met een tandenborstel of iets in deze richting) dien je hem wel af te drogen en met plasticspray in te spuiten. Denk er om niet de stekkercontacten met plastic in spuiten, wel met contactspray.

Sorrie, maar wie weet heeft er een ander nog iets aan.

Succes,

Edwin

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Bedankt voor je tip enwat deze topic betreft laten we het hier bij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.