Seat Ibiza: stotterende, hikkende motor

Bouwjaar: 1999

Ik zit al een tijdje met het volgende probleem op mijn Seat Ibiza TDI van '99:
Het maakt niet uit in welke versnelling ik zit en of de motor warm of koud staat maar plots hikt/stottert/hapert de motor eventjes.Het is net alsof de brandstoftoevoer even wegvalt.Hierbij treden nog volgende fenomenen op:de radio valt uit en het lampje van de handrem en de ABS gaan aan.Soms gaat ook het lampje van de voorverwarming aan.Het probleem is nu sterk aan het verergeren en bovendien begint de bak ook nog een zeer stroef te schakelen. Kan iemand mij helpen?

Peter8734

Geplaatst door Peter8734 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan zijn dat de voeding of een massa op dat moment ff wegvalt.

Zitten de accupolen goed vast?

Elek. gedeelte van het contactslot heb ik ook weleens meegemaakt dat de geschakelde voeding wegvalt.

Denkt toch dat je afspraak moet maken met een garage.

Peter8734 (0), 18 jaar geleden

Ben naar garage geweest.Men heeft de koppelingsschakelaar vervangen maar tevergeefs:het uitvallen van de radio + aangaan lampje ABS en handrem + soms stoppen injecteren diesel treedt nog steeds op. Het slecht schakelen is opgelost door de koppeling te ontluchten. Vermits de garage er toch maar aan lag te prutsen en geen fout vond (zaten steeds op het pad van de koppelingsschakelaar) ben ik zelf maar wat gaan pratsen. Ik zag de oorzaak ergens in een slechts contact (massa,voeding) vermits de radio steeds uitvalt. Heb vervolgens de radio eruitgehaald en eens wat aan de draden getrokken en gedaan. Gevolg: probleem is ruim 1 week niet opgetreden (is al het langste ooit). Echter vandaag is radio weer 1 keer uitgevallen. Fout zit dus ergens daar denk ik. Ik volg het probleem verder op. Heeft iemand anders nog tips?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.