Seat Ibiza: handremkabel

Bouwjaar: 1992

hallo heet er misschien iemand wel eens een handremkabel vervangen van deze ibiza???? tips?

Geplaatst door

mastervw (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Welk gedeelte?

Als het goed is moet je in ieder geval de tank wat laten zakken,maar het is voor mij lang geleden dat ik een kabel heb vervangen.

Alexander243 0
badge

19 jaar

Remtrommel demonteren, handremhoes (en eventueel de tunnelconsole (als deze er al in zit)) weghalen en kabel ontspannen, dan in de trommel de kabel uit zijn hefboom halen en uit de trommel verwijderen. tank stukje laten zakken (VOORZICHTIG, brandstofleidingen gaan vaak stuk bij deze oudere auto's) en nieuwe handremkabel plaatsen.


opspannen van de handrem doe je door de handrem maximaal op te stellen en dan een klein stukje terug te stellen waardoor het wiel vrij kan draaien.


suc6

blijegeit 0
badge

19 jaar

blijegeit........dit hoeft echt allemaal niet als het gaat om een 1992 type ibiza.Heb er vroegâh redelijk wat vervangen en je kan de kabel simpel ontspannen door de stelknop die gewoon te bereiken is achter handgreep zelf.Bij de remtrommel zitten bussen die los kan maken.Trommel zelf hoeft er niet af.

In ieder geval moet je tank laten zakken om erbij te komen en verder moet je toch wat sleutel inzicht hebben om hem te vervangen.Dan gaat alles vanzelf.Kijk inderdaad wel uit voor de benzine leidingen.

Alexander243 0
badge

19 jaar

@ Alexander luijk

als je trommel er niet af hoeft.. hoe haak je je handremkabel dan in de hefboom in? met veel geluk?

en zoals ik al zei: quote :handremhoes (en eventueel de tunnelconsole (als deze er al in zit)) weghalen en kabel ontspannen

mvg

blijegeit 0
badge

19 jaar

Geloof me blijegeit........,als we praten over een ibiza bouwjaar '92......dus NIET model 1993 dan zit de hefboom uitwendig en zit de kabel doormiddel van een bus gekoppeld aan die hefboom.

Om de handrem te stellen zit een knop bij de handrem die je gewoon handmatig kan bijstellen.Je hoeft niet dus zo tunnel weg te halen of de hoes zelf.Heb vele vervangen omdat de buitenkabel wel eens breekte en dus afkeur was.

We horen van Mark hoe die nou precies zat als ie tenminste terug reageerd,want dat doen maar weinig mensen helaas.

Alexander243 0
badge

19 jaar

that rings a bell.... zie het plaatje nu voor me ja :)

nu nog afwachten of het niet net het overgansgmodel was :D haha

wel leuk, weer ff een verfrissing van de seat kennis. en Inderdaad gaat de buitenmantel vaak stuk :)


mvg

blijegeit 0
badge

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.