Seat Ibiza: stilvallen bij stationair draaien!

Bouwjaar: 2000

Hello,

een welgekend probleem : mijn Ibiza valt dikwijls stil als ik vooe een stoplicht sta te wachten , met koppeling ingedrukt of gewoon in neutraal ! De toerental begint dan te schokken tussen de 800 en 1000 toeren en valt dan ineens uit. Dit is meer met LPG dan gewoon op benzine.
De gasklep is al gereinigd maar zonder oplossing. Mijn dealer zegt dat de stappenmotor vervangen moet worden ?? ten eerste : wat is een stappenmotor en wat doet hij precies ? ten tweede : zou dit idd. de oplossing kunnenzijn ???

Alvast hartelijk bedankt , want ik wordt er gek van !

grtz, Toon

Mister Ibiza

Geplaatst door Mister Ibiza (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo


idd, de stappenmotor ( koudelucht omloop ) zou dit probleem kunnen veroorzaken ( zorgt tevens voor een stabile stationaire loop van de motor )

deze is vrij eenvoudig te testen! op werking dit had de dealer moeten weten!/ kunnen waarnemen... ( kwestie van stekker er op en af.. en je weet of de magneet spoel inwendig nog werkt OF NIET )

laat je dus niet onodig door deze dealer op kosten jagen! maak goede afspraken omtrent de reparatie! dat je alleen betaald indien daadwerkelijk dit probleem te wijten was aan deze stappenmotor!

een stappenmotor is nl, niet echt goedkoop!


paul,

Mister Ibiza (0), 18 jaar geleden

Opgelost ! Bedankt Paul ! Het was idd de stappenmotor. Hij draait nu terug (redelijk) vlot ! Thx !

Ibo4642 (0), 18 jaar geleden

Dag Toon,

Wat heeft de stappenmotor eigenlijk gekost ?

Mister Ibiza (0), 18 jaar geleden

Hallo, met het werk erbij toch 320euro. Maar het probleem was wel opgelost, dus het was het waard !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.