Seat Inca: stuurbekrachtiging v-snaar

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 sdi

ik heb een inca sdi van 1999 waarvan de v-snaar van de stuurbekrachtiging blijft piepen, is dit een bekende kwaal bij deze auto? de snaar drijft alleen de pomp van de stuurbekrachtiging aan. en naar mijn idee staat hij al aardig strak gespannen. hoe moet ik de olie van de stuurbekrachtiging controleren, moet dit met koude of warme motor? en moet de motor lopen? de peilstok in of uitgedraaid?

jeroenwd40

Geplaatst door jeroenwd40 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Inca? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het piepen kan de snaar zelf zijn, controleren maakt niks uit of dat bij koude of warme motor is, gewoon even de dop los draaien, peilstokje afvegen en dop even vast draaien, haal hem eruit en kijk waar hij staat..

tyko (0), 13 jaar geleden

dus het is zeker weten de v snaar? en niet de multiriem die de rest aandrijft(dynamo koeling etc)
TE strakke montage van de snaar is ook niet bevordelijk. anders ff nieuwe snaar erom leggen , dan kun je die uitsluiten.

S400 (0), 13 jaar geleden

[quote=jeroenwd40]ik heb een inca sdi van 1999 waarvan de v-snaar van de stuurbekrachtiging blijft piepen, is dit een bekende kwaal bij deze auto? de snaar drijft alleen de pomp van de stuurbekrachtiging aan. en naar mijn idee staat hij al aardig strak gespannen. hoe moet ik de olie van de stuurbekrachtiging controleren, moet dit met koude of warme motor? en moet de motor lopen? de peilstok in of uitgedraaid?[/quote]
poelies schoonmaken ontvetten en nieuw snaartje erom.

jeroenwd40 (0), 11 jaar geleden

vrijloopnaaf van dynamo vervangen en piept niet meer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Inca of stel zelf een nieuwe vraag.