Seat Ibiza: Temperatuursensor

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 1.6 AEE

Hallo,

Gistermorgen wilde de auto niet starten, wilde wel aanslaan, maar niet stationair blijven lopen
Na een keer starten met een beetje gas, bleef de motor uiteindelijk wel lopen, maar het stationair
toerental bleef aan lage kant


Na een ritje van ongeveer 20Km viel mij op dat de temperatuurmeter bleef steken bij ongeveer 1/4. Normaal is dit netjes op de helft van het metertje. De kachel werd wel gewoon lekker warm, dus een probleem met de thermostaat leek mij niet aan de orde.

Nadat ik de stekker van de temperatuursensor eraf had gehaald, was de conclusie dat de motor niet reageerde op het loskoppelen, het leek mij dus dat deze sensor niks meer deed. Ook omdat de temperatuur hier op aangesloten zit en deze niet meer de juiste temperatuur aangaf.

Vandaag heb ik een nieuwe sensor gemonteerd, het probleem met met starten is hierdoor over, de motor loopt weer mooi stationair. Echter de temperatuurmeter komt niet meer tot de "oude" stand. Hij schommelt tussen 1/4 en 1/2. Als ik de kachel aanzet, gaat hij rustig terug naar 1/4 en met de kachel uit gaat hij net iets onder 1/2 staan.
Mijn vraag is, kan het kwaad dat de temperatuur nu niet meer tot de "oude" waarde komt, of heb ik iets over het hoofd gezien?

Geplaatst door

Spiker1982 (0)

al 10 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Imitatie of origineel ?

kaleido 1 5420
badge vip badge

10 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.