Seat Altea: tikkend geruisend luide geluid na een tijdje

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdi 100kw

Beste,

Na 20-30min rijden begint de wagen een tikkend (geruisend) geluid te maken dat vermeerderd met het gas geven en verminderd met gas los te laten.
Van begin gaat het vooral tikkend maar als je nog verder blijft rijden begint het ook al wat ruisend te werken. Maakt ook veel lawaai naar buiten toe.
Als je wat rustig rijdt dan komt die geluid ook wat later. maar als je wat doorgeeft, gas geeft 3000toeren enzo dan komt die geluid sneller. Ook als je stationair draait kan het zijn dat de geluid weg gaat na enkele minuten. maar bij terug rijden komt de geluid ook meteen terug.

Ben naar garagist gegaan ze zeiden dat het misschien de kop van de alternator was maar dat was het niet. Wagen opgetild en gekeken, kwam nogal geluid uit, garagist had een soort stetischcoop gelijk dokters die in hun oren dragen en zo naar je ademhaling luisteren.
Ze konden niet weten vanwaar het kwam, ze vonden het ook nogal raar. Eerst dachten ze ook dat het mischien van de vliegmassawiel zou zijn maar was het niet.
Wat kan dit zijn? komt het bekend voor jullie? dit geluid heeft ook niks met embreage te maken. ook niet met versnellingen enzo. Bij koud motor heb je die probleem niet pas na 20-30min afhankelijk hoe je rijdt.

tuko

Geplaatst door tuko (120) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Altea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tuko (120), 10 jaar geleden

oei, mijn titel van mijn schrijven was vetgedrukt maar is niet meer zo. mijn schrijven is weggezakt naar beneden.

niemand een antwoord????

wagen is nog maar pas gekocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Altea of stel zelf een nieuwe vraag.