Seat Leon: Uitlaat trilt en het stinkt naar Diesel

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: FR TDI 2.0

Hallo allen,

Ik heb een probleem met mijn auto wat nu al een tijdje aanhoudt.
De uitlaat van de auto trilt in sommige gevallen vlak voor het punt dat de motor stationair draait (bijvoorbeeld als ik tot stilstand kom bij een stoplicht.) Op dat moment ruik ik ook eventjes een sterke dieselgeur. die wel gelijdelijk aan weer wegtrekt.
Dit trillen van de uitlaat is duidelijk hoorbaar met een zware (korte) brom. ongeveer 2 seconden, die duidelijk van achter bij de uitlaat vandaan komt.

Pas geleden toen het gebeurde en ik geparkeerd stond liet ik de motor draaien en mijn vriendin zachtjes gas geven terwijl hij in z'n vrij stond.
Toen zag ik zelf ook de uitlaat trillen gepaard met dat zware geluid.

Niet onbelangrijk om erbij te vermelden is dat ik in maart 2010 problemen heb gehad met mijn verstuivers. Toen is er 1 verstuiver vervangen!
Vorige week viel mijn auto weer stil. Volgende verstuiver had het begeven. Deze is ook vervangen eergisteren. Motor draait verder prima nu, maar dit probleem met de uitlaat lijkt toch niet samen te hangen met het probleem van de verstuivers. Vanochtend had ik namelijk weer last van het trillen na een rit van 100 kilometer. Aanvullende informatie. Er staat bijna 160.000 kilometer op de teller...
Wat mij vooral zorgen baart is die dieselgeur die vrij komt als het probleem zich voor doet.
Er moet iets mis zijn en ik ben bang dat mijn motor er soon weer mee kapt...

Ik hoop dat jullie mij op weg kunnen helpen...
Bij verschillende garages heb ik het probleem ook neergelegd, maar niemand kon echt bedenken wat er mis was...
Als ik hen er naar laat kijken (bijv. tijdens vervangen verstuivers) dan trilt die uitlaat natuurlijk toevallig weer niet ;-)

Rocks

Geplaatst door Rocks (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Bij dieselgeur zou ik zeggen er wordt te veel geinjecteerd. Kan een defecte verstuiver zijn, maar ook regeneren van het roetfilter.

Heeft deze auto een Diesel Partikel Filter dat geregenereerd moet worden?
Zo ja, kontroleer eens je oliepeil. Stijgt dat?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.