Seat Arosa: versnellingsbaks probleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 mpi

handgeschakelde bak

als je even hebt gereden dan begint het, hij gaat zwaarschakelen en af en toe krakend de versnelling in. en in hoog toerental schakelt hij wel weer soepel.
ik hoop dat iemand daar een antwoord op heeft?

Geplaatst door

Steef86 (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Steef, het klinkt als een niet goed vrijkomende koppeling. Is je zelfstellende kabel nog wel goed ? Bij twijfel deze eerst vervangen. Het scheef vrij komen van de koppeling komt bij verschllende merken voor als deze warm is. Succes

Punt 50
badge

14 jaar

de kabel heb ik nagekeken, der af gehad en ingespoten met wd 40 en nu gaat die weer helemaal soepel in en uit. daarvoor niet helemaal. hij stelt hem nu ook weer.je hoord hem klikken.
is wel wat beter geworden maar nog niet helemaal.heb je mischien nog een idee?
bedankt tot zo ver.!!

Steef86 0

14 jaar

Steef je ziet dus dar smeren verbetering geef dus waarom niet vernieuwen ? Dan weet je ook dat het stelmechanisme de oorzaak niet is. Groeten.

Punt 50
badge

14 jaar

ja daar zat ik ook aan tedenken om hem toch maar tevervangen.je hoord nog we dan. alsvast bedankt weer verder nog ideeen???
gr

Steef86 0

14 jaar

kabel vervangen. wel iets beter maar nog niet honderd.!!!! iemand iedeeen????
alsvast bedankt

Steef86 0

14 jaar

Steef wij kunnen gelijk wel roepen om een nieuwe koppeling maar vaak geeft een nieuwe kabel al een groot verschil. of het stelmechanisme zakt wat in.

Punt 50
badge

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.