Seat Leon: versnellingsbal ratelt heel erg

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo allemaal ,

Mijn broer heeft een Leon 1.9 diesel waarvan de versnellingsbak ratelt heel erg. Bij het achteruit rijden springt hij bijna uit de versnelling. Bij het rijden en gas geven ratelt hij. Het ontkoppelen gaat maar soms voel je iets en in de 4de versnelling zit er veel speling op de versnellings pook. Hij is vanuit Spanje ( +/- 1500) komen rijden met een caravan zonder problemen . Maar de andere dag hoorden ze iets vanuit de versnellingsbak komen en dat werd dus geratel. Wat zou er aan de hand kunnen zijn ? De garage wil de bak reviseren,koppelingsplaten, drukgroep en het vliegwiel vervangen. Maar dat loopt nogal in de papieren natuurlijk.
Alvast bedankt voor de hulp en moeite.....

met vriendelijke groet Jack

jacky216

Geplaatst door jacky216 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 10 jaar geleden

Waarom zou de garage geen gelijk kunnen hebben ? als ik zo vanachter de pc het verhaal lees , zou ik ook tot deze conclusie komen .
Anders een second opinion bij een andere garage opvragen.

jacky216 (0), 10 jaar geleden

zonder te kijken of te luisteren?!?!? Ik snap best dat ze van het ergste uitgaan maar om op zo'n manier een diagnose te stellen....? En wij willen toch ook wel graag weten wat het zou kunnen zijn om zelf ook de juiste keuze te kunnen maken .

kaleido 1 (1715) PRO, 10 jaar geleden

Hoezo zonder te kijken en te luisteren ? je bent toch bij de garage geweest ? Of heb je daar ook de vraag schriftelijk/telefonisch gesteld .
Dan zou ik eerst eens NAAR de garage gaan MET de auto , en diagnose laten stellen.

ATR Transmissies (0) PRO, 10 jaar geleden

idd eerst diagnose laten stellen.
Problemen met versnellingsbakken kunnen de kosten alleen in de hand gehouden worden door een goede diagnose.

jacky216 (0), 10 jaar geleden

Ja NATUURLIJK zijn we met de auto naar de garage geweest ,zelfs naar 2 verschillende. Ook naar de Seat dealer ! Het zal wel aan ons liggen dat we niet zomaar een auto laten repareren op basis van de woorden : Oh het zal wel dit of dat zijn en dit gaat het kosten en dit op basis van 2 mensen die er geen verstand van hebben. Bij geen van de garages is de auto gestart, geluisterd of bekeken. Een monteur zal toch zelf een diagnose moeten stellen? Of moeten we nog meer garages bezoeken ?

ATR Transmissies (0) PRO, 10 jaar geleden

Bij onvrede over de garage, ga langs een specialist in versnellingsbakken of een seat specialist.
Bij deze bedrijven is doormiddel van ervaring het voorstel betrouwbaarder.

jacky216 (0), 10 jaar geleden

De auto staat nu bij een garage die er alles aan heeft gedaan om de juiste diagnose te stellen. luisteren, kijken enz enz en de voorlopige uitslag is dat inderdaad de versnellingsbak z'n beste tijd heeft gehad. Er is vermoedelijk een lager gesmolten en daardoor is meer kapot gegaan. Voorlopig advies is een revisie bak om kosten te drukken. Maar ze gingen vandaag eerst de bak er onderuit halen om te kijken wat er echt aan de hand is .

P.s. deze garage heeft ons aangehoord om een indicatie te krijgen van het probleem en toen het verhaal naast zich neer gelegd om zelf een diagnose te stellen. Men vertelde ook nog waarom ze dit zo deden. Dat is dus heel wat anders dan op een verhaal van een leek af te gaan en niet eens te gaan kijken of te checken .

groetjes en allen bedankt voor de behulpzaamheid en tips.

jacky216 (0), 10 jaar geleden

De auto is gemaakt voor het bedrag van 650 euro !!! is heel wat anders dan 3000 euro van de garage. Er zit nu een revisie bak onder met een jaar garantie. Ik wil iedereen bedanken voor het advies en de tips die men heeft gegeven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.