Seat IBIZA ST: Verstuiver

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: CFW, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Hoi allemaal,

Sinds 7 maanden ben ik de eigenaar van een Ibiza ST 1.2 TDI, 2012. Tot vorige week erg tevreden over auto. Prima comfort, rijdt lekker.

Vorige week plotseling hevige trillingen tijdens starten, stationair. Ook tijdens stopmomenten zoals bij stoplicht heftig schudden. Meteen naar garage gegaan, uit laten lezen. Kapotte verstuiver. Auto net een maand buiten de Bovag garantie en SEAT garantie van 4 jaar. Auto laten maken door lokale garage, originele SEAT verstuiver werd besteld,kosten 825 euro. Balen natuurlijk.

Nu, amper een week verder, sinds gisteren wederom problemen. Met koude motor schokkerig rijgedrag, alsof de diesel of lucht niet doorkwam. De auto sputterde met name tussen 4e en 5e versnelling, lijkt kracht te verliezen. Gisteravond startte ik de auto, het bekende stationair trillen was terug. Vandaag maar weer langs de garage om uit te laten lezen.

Op internet lees ik dat ik zeker niet de enige ben met deze problemen bij de ST. Wat denken jullie dat het nieuwe probleem kan zijn? Ik lees ook stukjes over software die aangepast moet worden zodat injectiesysteem naar behoren kan werken? Ik ben niet van plan om nogmaals zo'n rekening te gaan betalen, zeker niet als blijkt dat het de nieuwe verstuiver is. Wie kan mij tips geven hoe ik dit aan moet gaan pakken?

Alvast bedankt!

IbizaST

Geplaatst door IbizaST (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hwnmuijs (0), 7 jaar geleden

Als het inderdaad de nieuwe verstuiver is, dan zou ik terug gaan naar de garage die de reparatie heeft uitgevoerd. Ik neem aan dat er garantie op de reparatie zit.

Wat betreft software kun je bij SEAT informeren. Onlangs is namelijk toestemming verleend om het één en ander aan te passen i.v.m. het beruchte "sjoemelsoftware-schandaal" waar de Ibiza ST 1.2 TDI Ecomotive waarschijnlijk ook onder valt.

Succes.

kaleido 1 (1445) PRO, 7 jaar geleden

Zou hier zeker niet mee door blijven rijden ivm kans op gevolg schade , en zeker terug gaan en diagnose laten stellen om uit te sluiten dat inderdaad de nieuwe verstuiver de boosdoener is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.